Acuze grave la adresa primarului Cristian Gentea şi city managerului Lucreţiu Tudor: şpăgi grase, de la suta de mii de euro în sus

Date:

Share post:

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, mâna sa dreaptă din administraţia locală, city-managerul Lucreţiu Tudor, şi Liviu Răceanu, managerul Termo Calor Confort SA Piteşti (societate controlată de municipalitate) fac obiectul unei plângeri înainte la DNA Piteşti, a scris recent săptămânalul Impuls de Argeş, sub semnătura directorului publicaţiei, Adi Ilinca.

Concret, Impuls de Argeş a publicat, în exclusivitate, în numărul 285 (din 4-10 octombrie) conţinutul documentului respectiv, în care „un grup de membri ai PSD” reclamă o mulţime de fapte de o gravitate deosebită.

Cu permisiunea celor de la Impuls de Argeş, reproducem aici conţinutul documentului, cu menţiunea că sublinierile ne aparţin:

„Domnului procuror şef al DNA,

Suntem un grup de membrii PSD Piteşti, lucrăm în cadrul Primăriei Piteşti sau a societăţilor subordonate Consiliului Local Piteşti şi vrem să vă relatăm anumite fapte realizate de persoanele menţionate mai sus (Cristian Gentea, Lucreţiu Tudor şi Liviu Răceanu – n.r.).

Menţionăm că aceste persoane au pus stăpânire pe societăţile pe care le coordonează, angajând rude, membrii PSD şi persoane care cotizează. Domnul Cristian Gentea, în calitate de preşedinte al Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Piteşti, pentru foloase materiale a acordat mai multor oameni de afaceri autorizaţii de construcţii a unor blocuri.

Sumele cerute de către acesta ajungeau la 100.000 de euro, pentru un bloc, modalitatea propusă de către domnul Cristian Gentea, oamenilor de afaceri sunt următoarele: apartamente în bloc pe numele unor rude, plata cash, contracte de consultanţă fiscală între firmele oamenilor de afaceri, sau a firmei deţinute de soţia sa.

Oamenii de afaceri cărora domnul Gentea le-a cerut şi le cere în continuare bani sunt Sorin Dumitru şi Cristian Prodănel, care conduc firma Comesad Proviso, domnul Aurel Rădulescu, patronul farmaciilor Eva, domnul Cătălin Grosu, de la Catali Imobiliare şi Ştefan Ciocănel, de la Proinstal Pipe.

Citeşti şi te cruceşti, cum s-ar putea spune

Domnului Ştefan Ciocănel i-a acordat în ziua de 03.09.2021, un contract de lucrări la Liceul Tehnologic Dimitrie Dima, în valoare de 6.486.219,51 lei fără TVA. Cel care i-a adus domnului Ciocănel documentele din primărie ale investiţiei, pentru a fi urcate în SEAP, astfel încât să câştige licitaţia, a fost domnul Lucreţiu Tudor, city managerul Primăriei Piteşti.

Cel care decide cine primeşte contracte, cine câştigă licitaţiile în cadrul Primăriei Piteşti, este tot Lucreţiu Tudor şi tot el este cel care stabileşte valoarea şpăgii. Banii primiţi ca atenţie de domnul Lucreţiu Tudor, se împart într-un anumit procent cu domnul primar Cristian Gentea

… Vă rugăm să anchetaţi atât licitaţiile directe, cât şi licitaţiile cu valori mai mari. În cadrul campaniei din 2021, pentru alegerea Consiliului Piteşti şi a primarului municipiului Piteşti, domnul Lucreţiu Tudor l-a adus la sediul PSD Piteşti pe patronul S.C.Hidroconstrucţia Argeş S.A. pentru a se întâlni cu domnul Cristian Gentea (pe atunci candidatul PSD pentru Primăria Piteşti). Patronului Hidroconstrucţia Argeş i s-a sugerat că dacă va cotiza la campania domnului Gentea, va primi contracte cu Primăria Piteşti.

Patronul Hidroconstrucţia Argeş s-a conformat şi i-a plătit mai multe sume de bani domnului Lucreţiu Tudor chiar la sediul PSD Piteşti, în biroul organizaţiei de tineret. Menţionăm că în timpul acelei campanii electorale, la sediul PSD Piteşti s-au strâns mai multe sume de bani, nefiscalizate, de la mai mulţi oameni de afaceri şi dezvoltatori imobiliari.

Drept urmare, patronul de la Hidroconstrucţia Argeş, primeşte de la domnul primar Cristian Gentea, următoarele contracte: reabilitare canal deschis situat în dreptul străzilor Dimitrie Boteanu şi Bucovina, cu valoare totală a contractului de 1.504.039,73 lei şi regularizare Pârâu Velişoara, valoare 1.480.390,85 lei fără TVA. Vă rugăm verificaţi şi celelate contracte acordate Hidroconstrucţia S.A, prin încredinţare directă.

Cel care a colectat banii de şpagă de la Hidroconstrucţia S.A, a fost domnul Lucreţiu Tudor. Vă rugăm să verificaţi modul în care au fost achiziţionate materialele sanitare în perioada 2019-iulie 2012 la Termo Calor Confort, de către domnul economist şef Liviu Răceanu, această situaţie fiind cunoscută de domnul director Iulian Richiţeanu.

Domnul economist şef, profitând de faptul că în subordinea sa se află sistemul de achiziţii, pentru construcţia casei domniei sale din Piteşti (electrice, sanitare, materiale de construcţii), a folosit aceste materiale achiziţionate de Termo Calor Confort. Despre această ilegalitate, au cunoştinţă domnul director Iulian Richiţeanu, juristul şef Anca Anghel, maiştrii, colegul şi subalternul domnului economist şef, Relu Matei, membrii Consiliului de Administraţie, care acoperă toate ilegaliăţile domnului Liviu Răceanu.

Vă rugăm să anchetaţi modul în care s-au făcut angajări şi procedura la fiecare concurs de angajare la Termo Calor Confort. Toţi angajaţii sunt dirijaţi de către domnul economist-şef Liviu Răceanu, care face parte din comisie şi de către doamna juristă Anca Anghel. Domnul Liviu Răceanu şi-a angajat soţia şi alte rude în cadrul Termo Calor Confort”.

Nota noastră – Deşi de la publicarea pe hârtie, în Impuls de Argeş din 4 octombrie 2021, a articolului citat, au trecut 11 zile, niciunul dintre cei vizaţi în documentul reprodus mai sus nu a exprimat public vreo opinie legată de acuzaţiile aduse.

În ce ne priveşte, înainte de a da publicităţii acest text, am cerut, în scris, celor care se ocupă de gestionarea relaţiei cu presa în cadrul Primăriei Piteşti, să ne transmită opiniile primarului Gentea şi ale city-managerului Tudor.

Timp de cinci zile, însă, nu am primit niciun răspuns. Aşa că, vrând, nevrând, o să revenim pe marginea acestor lucruri, pentru că acuzaţii de o asemenea gravitate nu pot rămâne fără urmări. Şi nici nu le putem lăsa vârâte sub preş.

În imaginea de sus, dnii Gentea şi Tudor, în timpul campaniei electorale care a precedat alegerilor locale de anul trecut.

surse foto: Facebook/Cristian Gentea, Impuls de Argeş

Actualizare – Domnii Cristian Gentea şi Lucreţiu Tudor nu s-au ostenit să ne transmită punctul dumnealor de vedere cu privire la cele relatate de Impuls de Argeş şi preluate de noi aici.

Ne-au acţionat, însă, în Justiţie. Ne cer, fiecare, câte 50.000 de lei „daune morale”, precum şi să ştergem articolul de pe site-ul nostru.

Evident, nu ştergem nimic, decât atunci când Justiţia ne va cere asta, prin sentinţă definitivă. Deocamdată nu e cazul.

Procesul e pe rolul Judecătoriei Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cerc de limba engleză pentru profesori, la Școala Gimnazială Ion Minulescu din Pitești

Alaltăieri, 18 mai, Școala Gimnazială Ion Minulescu și-a deschis...

Va fi gata sau nu, anul acesta, drumul expres DEx12 Craiova-Pitești? Părerile sunt împărțite

Pe cele două loturi încă nefinalizate ale DEx12 Craiova-Pitești,...

42 km din autostrada A1 București-Pitești se reabilitează cu bani de la bugetul de stat

Sectorul cuprins între km 44 și 86 din autostrada...

Teatrul Alexandru Davila Pitești, la festivaluri de teatru la Suceava, Buzău și Reșița

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești vor...