Chiar în aceste momente se desfăşoară 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş şi Maramureş, dar şi în Elveţia, la locuințele a nouă persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetările poliţiştilor s-a stbilit că, în perioada 2016 – 2019, membrii grupării ar fi constrâns un total de unsprezece tinere să practice prostituția pe teritoriul Elveţiei și Italiei, cu scopul de a obține foloase materiale.

Membrii grupării foloseau pentru atragerea victimelor metoda ,,loverboy”, după care transportau victimele în afara ţării, unde, prin acte de violenţă fizică şi psihică, le contrângeau la practicarea prostituţiei şi a unor infracţiuni de furt în dauna consumatorilor de servicii sexuale.

Din aceste activităţi, suspecţii ar fi obţinut peste două milioane de euro.

Asrfel, 23 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Pitești pentru audieri. În activități sunt angrenați și jandarmi, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here