Actualitate: Afișe piteștene de toamnă

Date:

Share post:

După două luni de vară, nu tocmai bogate-n manifestări culturale, iată ce fu ori va fi în Răpciunele ăsta, pe scurt:

 La început, festivalul internațional de Folclor ”Carpați”, al Centrului Cultural Județean. Nu spectaculos ca în anii trecuți, din păcate.

 Un concert, în aer liber, al orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești. De Sfânta Maria. Anunțând stagiunea a treisprezecea ce începe în aceste zile, avându-l în deschidere, ca solist, pe iscusitul pianist Viniciu Moroianu (foto jos). Apoi, săptămâna viitoare, pe Theo Wolters la pult.

 Teatrul ”Alexandru Davila” inaugurează și el noul sezon cu vreo trei premiere regizate de Alexander Hausvater, MC Ranin și Matei Varodi.

 Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești își deschide ușile abia în Brumărel. Cu niște piese-n reluare și-un interesant concert al cantautorului și interpretului folk Nicu Alifantis. Cei care-i iubesc pe Mălăele, Mihăiță, Morgenstern, Piersic și Marinescu îi revăd în două comedii ultracunoscute. Și, obiectiv, nu în premieră p-aci.

 Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” și Centrul Cultural Pitești, în schimb, mai așteaptă. Deși ne e dor de-o lansare de carte ori de-o conferință enorm.

 În fine, ultimul, dar nu cel din urmă, simpozionul tradițional ”Experimentul Pitești. Reeducare prin tortură”. Realizatori, Fundația ”Memoria”, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, Muzeul Județean Argeș.

 Să sperăm că mai apar și altele, binevenit…

Adrian SIMEANU

surse foto: Gabriel PINTILEI, Facebook/Viniciu Moroianu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular