Activităţi desfăşurate şi rezultate obţinute în luna octombrie 2018 de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean

Date:

Share post:

„Conferinţa de presă susţinută astăzi a vizat activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Basarab I” Argeş în trimestrul III al acestui an, dar şi activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în luna octombrie 2018. Principalele direcţii de acţiune au fost organizarea şi executarea misiunilor de asigurare a ordinii publice la manifestările religioase, cultural – artistice, comemorative şi sportive.

În ceea ce priveşte ordinea şi siguranţa publică, în trimestrul III 2018, structurile inspectoratului au executat un număr de 2.729 misiuni, cu folosirea a 7.697 jandarmi.

De asemenea, în perioada de referinţă, inspectoratul a asigurat ordinea publică la un număr de 348 de misiuni, fiind folosiţi 2.034 de jandarmi.

În cursul trimestrului III al anului 2018 au fost executate 2.130 de misiuni cu folosirea a 5.016 jandarmi în ceea ce priveşte participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Totodată, în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în perioada supusă analizei, efectivele inspectoratului au întocmit un total de 1006 de procese-verbale de constatare a unor fapte contravenţionale, valoarea sancţiunilor fiind de 245.100 de lei.

Personalul inspectoratului a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la 80 de acţiuni de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ.

Pe linia combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, la nivelul cooperării interinstituţionale, un segment deosebit de important al acestei activităţi îl constituie cele 137 de acţiuni executate în comun cu alte instituţii, prin folosirea a 384 de jandarmi.

Efectivele au fost folosite cu prioritate în acţiunile executate în cooperare/colaborare cu organele de parchet şi poliţie judiciară (DIICOT şi BCCO).

 

În perioada de referinţă, Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la un număr de 339 de misiuni, fiind folosit pentru acest gen de misiune un număr de 1694 de jandarmi.

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în luna octombrie a acestui an, au fost constatate independent 9 fapte de natură penală, fiind depistaţi 6 făptuitori.

În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 8 infracţiuni şi au fost depistaţi 10 autori. De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 201 sancţiuni contravenţionale, din care 46 avertismente, iar valoarea amenzilor fiind de 52.950 lei.

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la 49 activităţi de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ având un număr de 1671 participanţi, predominând acţiunile organizate în arenele sportive, acţiunile în colaborare cu instituţiile de învăţământ. Î

n perioada supusă analizei, I.J.J. Argeş a avut de executat 43 de mandate de aducere, astfel, un număr de 86 jandarmi au efectuat verificări în 15 localităţi cu privire la persoanele în cauză.”

Sursă: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Basarab I” Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Începe bacalaureatul de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Toronto

În urmă cu puţin timp s-a încheiat partida din...

David Popovici s-a calificat în finală Campionatului European de la Roma

Înotătorul român, Daviv Popovici a reuşit să se califice...

Simona Halep, favorită la calificarea în sferturile de finală de la Toronto

În această seară, de la ora 20.00, românca, Simona...

UN PITEŞTEAN ŞI-A SCRIS NUMELE PE UNUL DINTRE ZIDURILE CETĂŢII SARMISEGETUSA

Un piteştean riscă dosar penal după ce şi-a scrijelit...

Muzică și poezie, la Filarmonica Pitești

Vineri, 12 august, de la ora 19, în Sala...

Camion plin cu lemne, confiscat de către jandarmii argeşeni

Ieri, jandarmii montani de la Arefu au confiscat un...

Victor Predescu din Rociu-temerarul care a ajuns pe Everest

La o vârstă la care alţii stau şi îşi...