În perioada 23-29 februarie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au fost depistate 15 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Totodată, în urma controalelor efectuate împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au fost sancționate două societăți comerciale cu obiect de activitate prelucrare și comercializare de material lemnos, cu sediul pe raza localităților Coşești și Bughea de Sus, fiind constatate nereguli privind expedierea de material lemnos fără provenienţă legală.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 38.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 50 de metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, precum și peste 2 metri cubi cherestea.

Din această cantitate, aproximativ 40 m.c. lemn foc și 1,5 m.c. cherestea, în valoare totală de peste 7.000 de lei, a fost confiscată valoric, iar peste 10 m.c. lemn foc și aproximativ 0,5 m.c. cherestea au fost predaţi ocoalelor silvice competente.  

În ziua de 28 februarie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuat un control la o societate comercială cu obiect de activitate prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, cu sediul pe raza comunei Coşeşti, referitor la respectarea legislaţiei privind regimul silvic.

În urma verificărilor, s-au constatat nereguli privind expedierea de material lemnos, a cărui provenienţă nu era justificată cu documente legale. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, şi a fost confiscată valoric cantitatea de aproape 40 metri cubi material lemnos, în valoare de peste 6.500 de lei.

sursa info şi foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here