„Cătălin Tenită, cofondator al asociaţiei „Geeks 4 Democracy” și managing partner TreeWorks/Zelist Monitor, a fost selectat pentru bursele  Eisenhower Fellowships 2020 – un program global extrem de competitiv și riguros oferit unui număr de 22 de profesioniști din întreaga lumea din domeniile public, neguvernamental și privat. 

Aceștia au posibilitatea de a urma un stagiu de 7 săptămâni în Statele Unite – o călătorie de studii personalizată în funcție de interesele și proiectele lor, pentru a se întâlni cu lideri americani din domeniile relevante”, informează un comunicat de presă.

Eisenhower Fellowships, numit în onoarea președintelui american Dwight Eisenhower, este un program instituit în 1953 de către un grup de prieteni ai acestuia, fiind considerat de el drept “cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată”. 

 În cei aproape 70 de ani existentă, Eisenhower Fellowships a dat posibilitatea a peste 2.000 de persoane aflate la mijlocul carierei profesionale să își definească viziunea de implicare socială și să își realizeze planurile de a face o lume mai bună, mai prosperă și mai pașnică, prin acțiuni concrete în sectoarele lor de activitate.

Printre cei participanți la program se numără persoane care au devenit ulterior șefi de stat sau de guvern, miniștri sau lideri ai domeniului privat sau non-profit”, se mai arată în comunicatul de presă citat, emis de fundaţia Freedom House România.

 „Organizația din care fac parte, “Geeks for Democracy” este parte a acestui spirit de schimbare. Este una dintre expresiile influxului de oameni implicați civic, proveniți din mediul antreprenorial sau creativ, IT sau corporativ, care – după au schimbat în ultimii 20 de ani fața economiei românești – sunt acum pregătiți să depună eforturi substanțiale pentru schimbarea sectorului public și a modului în care acesta se raportează la cetățeni.   

Noi, la Geeks for Democracy, am participat la coaliții de observare a procesului electoral, împreună cu alte organizații, prin FiecareVot, am stâns fonduri pentru finanțarea de proiecte civice și jurnalistice grassroots, prin Fondul pentru Democrație, am realizat sondaje de opinie care să arate care este atitudinea publică în momente cheie, am realizat proiecte de descoperire a modului în care sunt prost cheltuiți banii publici, am susținut protestele celor care au militat pentru stoparea distrugerii statului de drept, am susținut asociații și mișcări civice cu elemente de comunicare și infrastructură IT, am căutat să păstrăm memoria civică și multe altele.  

Și asta e doar o parte din ceea ce am făcut împreună. Această oportunitate ne va permite să ne înțelegem mai bine rolul și să ne eficientizam modul de acționa pe viitor, pentru binele comun.”, a declarat Cătălin Teniță. 

Din România, de-a lungul timpului au participat la acest program  Monica Macovei, Manuela Ștefănescu-Drag, Irina Anghel Enescu, Roxana Damaschin-Tecu, Laura Ștefan, Cosmin Alexandru, Tudor Giurgiu, Vlad Voiculescu, Vlad Mixich, Dan Pascariu, Dan Manolescu,  Călin Zamfirescu, Cristian Vlădescu, Mihai Ghyka, Florin Dolea. 

 „Acești douăzeci și doi de lideri dinamici au misiunea de a rezolva unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea noastră în zorii unui nou deceniu. Îi întâmpinăm cu drag și așteptăm implicarea lor de o viață în rețeaua EF globală de agenți ai schimbării.” – a declarat dr. Robert Gates, fost ministru al Apărării al Statelor Unite și președinte al” Eisenhower Fellowships”.
sursa foto: Facebook/Cătălin Teniţă


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here