Potrivit unei tradiţii statuate din anul 2017, Biserica Catolică (inclusiv cea Română Unită cu Roma, Greco-Catolică), aniversează în fiecare an, în ziua de 14 noiembrie, Ziua Mondială a Săracilor.

„Inițiativa pastorală a fost lansată de papa Francisc după Jubileul extraordinar al milostivirii și este însoțită de un Mesaj special. Anul acesta, Mesajul papei are ca temă cuvintele lui Isus: ”Pe săraci îi aveți întotdeauna cu voi” (Marcu 14,7)”, infromaează portalul oficial de ştiri al Sfântului Scaun.

Cu acest prilej, Serviciul de Ajutor Maltez, o asociaţie neguvernamentală de binefacere, cu sediul la Cluj-Napoca, organizează la Piteşti o manifestare caritabilă, în sprijinul celor săraci.

„La ora 10 vom participa la Sfânta Liturghie la Biserica Catolică Sfinţii Apostoli Petru și Paul, după care va urma împărțirea pachetelor pe străzile din Pitești”, ne-au informat cei de la Serviciul de Ajutor Maltez din Argeş.

Serviciul de Ajutor Maltez este deosebit de activ (şi) în udeţul Argeş şi nu se află nici pe departe la singura acţiune caritabilă. În urmă cu ceva mai mult de două luni, în satul Păuleasca din comuna Miceşti (aşezare locuită în principal de romi nevoiaşi), organizaţia a inaugurat un centru social special pentru aceşti oameni aflaţi, oarecum, la marginea societăţii.

„Oferim la noul nostru centru posibilitatea ca oamenii să-şi spele rufăria, folosind cele câteva maşini de spălat; de asemenea, cei care nu au baie acasă pot veni la centru să folosească duşurile pe care le-am construit special pentru acest scop”, ne declara la vremea respectivă Ana Maria Gărăgău, de la filiala din Argeş a Serviciului de Ajutor Maltez.

Cu referire la acţiunea caritabilă de mâine, dna Gărăgău şi colegii dânsei îi aşteaptă cu drag pe toţi cei care rezonează cu scopul declarat al acestei acţiuni: solidaritate cu cei aflaţi, cu sau vără voia lor, în nevoie. În imaginea de sus, o acţiune a organizaţiei la Miercurea Ciuc, într-o comunitate de romi sever afectată de un incendiu, aul trecut.

sursa foto: Serviciul de Ajutor Maltez din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here