Jurnalista Emilia Şercan, cea care s-a făcut cunoscută, în ultimul timp, prin lupta sa acerbă împotriva imposturii academice, e pe care să demoleze (deocamdată, la figurat, dar poate că şi la propriu) instituţia numită Academia de Poliţie.

„De aproape 20 de ani, Ministerul Educației Naționale (MEN) și toate organismele sale de control închid ochii în fața uneia dintre cele mai mari fraude universitare pe care a cunoscut-o vreodată mediul academic românesc. 

Probabil nicio altă universitate de stat nu a fost construită și consolidată pe mai multă impostură cum s-a întâmplat în cazul Academiei de Poliție, instituția care trebuie să formeze din punct de vedere intelectual și moral viitorii oameni ai legii…

… Începând cu actualul rector al Academiei de Poliție și până ultimul asistent universitar, mai toți angajații Academiei de Poliție au comis, într-o măsură mai mare sau mai mică, acte de fraudă academică”, a scris azi Emilia Şercan, pe site-ul PressOne.

Articolul la care ne referim e al patrulea episod al serialul intitulat „Urgia la Academia de Poliţie”.

Din cauza curajului ei, de a devoala cangrena care a ros deja Academia de Poliţie până temelie, Emilia Şercan a fost ameninţată cu moartea de „doctori” cu epoleţi care-şi vedeau astfel primejduită cariera „universitară”.

„În loc să fie o instituție de elită, Academia de Poliție a servit rolul de „cimitir al elefanților”, în care diverși apropiați ai Sistemului și ai puterii politice s-au transformat peste noapte din polițiști în profesori universitari și coordonatori de doctorate.

În acest moment, corpul didactic este format, în majoritate covârșitoare, din oameni care și-au construit cariera prin plagiat, autoplagiat, fraudă și corupție academică”, mai arată Emilia Şercan în investigaţia sa.

Vă invităm să lecturaţi integral articolul Emiliei Şercan.

Disecţia pe care ea o face, pe viu, unei instituţii care ar trebui să fie una de elită, dar care pare a fi mai mult o şerpărie a imposturii universitare, e sugestivă pentru amploarea la care a ajuns acest fenomen.

Nu doar în ograda aşa-zisei „Academii” de Poliţie, ci în întreaga societate românească. Textul integral poate fi citit accesând link-ul de mai jos:

https://pressone.ro/urgia-la-academia-de-politie-iv-la-un-pas-de-implozie

sursa foto: Facebook/Emilia Şercan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here