Abandonarea câinilor şi pisicilor, sport preferat al argeşenilor. Drumul Rociu-Căteasca, drum al ororilor la adresa animalelor

Date:

Share post:

Am scris de mai multe ori, în cei trei ani şi ceva de existenţă a site-ului nostru, despre fel de fel de acte de cruzime îndreptate împotriva animalelor, cu precădere împotriva câinilor şi a pisicilor.

De departe, cea mai des întâlnită formă de cruzime este abandonarea bietelor animale, de către proprietari iresponsabili. Ştiţi, genul acela de oameni care merg duminică de duminică la biserică, dar după ce ies de acolo suduie de mama focului.

Ieri, am distribuit pe contul nostru de Facebook o postare tristă a dnei Mirela Drăghiţă din Piteşti, referitoare la patru căţeluşi abandonaţi pe un câmp, împreună cu mama lor. Reproducem mai jos cuvintele dnei Drăghiţă, în fapt, un apel la cei care ne citesc şi care ar putea oferi adăpost, în gospodăria propria, pentru nişte mogâldeţe salvate de la o moarte cruntă, prin înfometare şi îngheţ.

„Aceste suflete nevinovate au fost abandonate pe drumul Rociu-Căteasca.

Este drumul ororilor și al suspinelor. Aici se abandonează în câmp de la pui până la câini bătrâni și mame cu căţeluşi, fără gram de milă, fără nici cea mai mică șansă la viaţă. Este câmp pe rază de km. Lucrez în zona, este chiar în drumul meu.

Căţeluşele au, deocamdată, adăpost şi hrană. Ba chiar şi jucării la dispoziţie

Seara am venit la serviciu şi nu am văzut nimic pe drum. După ce am ajuns, a plecat fratele acasă (lucrez la o fermă), iar ei au apărut în lumina farurilor pe marginea drumului. Fratele meu s-a întors înapoi să le aducă de mâncare.

Erau 4 puiuţi și mama lor. Dimineața, când am plecat din tură am oprit unde mi-a spus fratele meu că sunt căţeii: mama nu era, erau doar doi puiuti mai mici, mama și ceilalţi doi, nu. Am căutat și am tot strigat…nimic. La un moment dat mă uit către câmp şi, la vreun km și ceva, cred, îi vad acolo şi pe ceilalţi: mama cu unul din pui, celălalt rămas ceva mai în urmă.

I-am luat pe rând; am ajuns destul de greu, nămol pe câmp până sus de glezne, dar nu mai conta. Mama, după ce i-am luat puii, a venit după mine, extrem de blândă. I-am pus pe toţi în maşină și i-am dus la o prietenă, la curte, la adăpost.

Pentru căţeluşa mamă am găsit deja căsuță. La fel și unuia din pui, un băiat. Au mai rămas trei căţeluşe.

Colaborez cu asociația Eduxanima și m-au ajutat cu vaccinurile pentru ei și mai sunt cabinete veterinare care mă mai ajuta când mai salvez câini sau pisici. Și salvez mereu. Am și eu patru câini adoptaţi și nouă pisicuţe. Toţi, abandonaţi pe stradă, pe câmp, peste tot unde vă puteţi imagina.

Cele trei fetiţe aşteaptă să fie adoptate de cineva

Nu pot trece nepăsătoare și nici nu vreau… iubesc si respect orice formă de viaţă. Fără animale și fără flori viaţa mea ar fi un nonsens.

Asta simt, să dau o șansă la viaţă oricărui animăluţ abandonat”.

Speranţa noastră e că aceste trei căţeluşe îşi vor găsi stăpâni pe care să-i iubească şi cărora să le înfrumuseţeze zilele. Doritorii o pot contacta pe dna Mirela Drăghiţă prin intermediul contului său de Facebook. De cel care i-a abandonat unei morţi sigure, pe câmpul dintre Căteasca şi Rociu, se va îngriji, cu siguranţă, Cel de Sus.

sursa foto: Facebook/Mirela Drăghiţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Accident pe Dealul Negru, la Cotmeana, între un autoturism și un TIR

Un autoturism și un autotren de tip TIR au...

Ion Mînzînă și Simona Bucura-Oprescu au au inaugurat un complex de locuințe protejate și un centru de zi la Tigveni

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și președintele...

Cerc de limba engleză pentru profesori, la Școala Gimnazială Ion Minulescu din Pitești

Alaltăieri, 18 mai, Școala Gimnazială Ion Minulescu și-a deschis...

Va fi gata sau nu, anul acesta, drumul expres DEx12 Craiova-Pitești? Părerile sunt împărțite

Pe cele două loturi încă nefinalizate ale DEx12 Craiova-Pitești,...

42 km din autostrada A1 București-Pitești se reabilitează cu bani de la bugetul de stat

Sectorul cuprins între km 44 și 86 din autostrada...