Stupefiant comunicatul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, emis după tragedia căreia i-a căzut victimă micul Petru, copilul care a fost anesteziat la clinica Teddy Care, pentru tratarea unei carii, şi care nu şi-a mai revenit niciodată din anestezie.

„Rugăm părinţii să nu solicite medicilor activităţi neautorizate sanitar”, zice doamna dr. Sorina Honţaru, şefa DSP Argeş.

Păi stimată doamnă, părinţii care vin cu copiii la dentist nu sunt, în general, dentişti şi ei sau medici de altă specializare. De unde să ştie un inginer, un profesor, un şofer sau un sudor ce activităţi sunt sau nu autorizate sanitar în fiecare cabinet?

Să nu solicităm medicilor „activităţi neautorizate sanitar”? Bună glumă, dar sinistră, în contextul actual. Nu cumva ar fi fost mai bine, doamnă Honţaru, să le fi cerut medicilor înşişi să nu mai facă „activităţi” din astea, „neautorizate sanitar”?

Nu cumva medicii trebuie să ştie ce e şi ce nu e „autorizat sanitar”, nu noi, plebea?

Nu cumva dumneavoastră, doamnă Honţaru, ar fi trebuit să vegheaţi ca tot ceea ce fac medicii din judeţ să fie „autorizat sanitar”? Nu de asta sunteţi plătită bine, ca noi să fim siguri că în nicio unitate medicală din Argeş nu se fac chestii „neautorizate sanitar”, care te pot băga în mormânt?

Aţi obosit de prea mult stat în jilţul de director, doamnă Sorina Honţaru.

E vremea să lăsaţi pe altcineva în fruntea DSP Argeş. Cineva care chiar să vegheze şi să controleze Sănătatea din judeţ, ca să nu mai moară nimeni cu zile prin spitalele şi cabinetele medicale din Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here