Deși toamna s-a instalat abia de o lună, iar temperaturile nu au apucat încă să scadă foarte mult pe teritoriul țării, turiștii care au fost astăzi pe Transfăgărășan au asistat la prima ninsoare din iarna anilor 2021-2022.

Anunțul a fost făcut de către Direcția de Drumuri și Poduri Brașov, care a comunicat că a solicitat drumarilor de la Districtul Bâlea să intervină cu material antiderapant, astfel încât să nu existe incidente din pricina primilor fulgi de zăpadă, care au căzut de la primele ore ale dimineții.

Potrivit autorităților locale, temperatura înregistrată în această dimineață pe Transfăgărășan a fost de – 4 grade Celsius. În cazul în care ninsorile vor continua în următoarea perioadă, Direcția de Drumuri și Poduri Brașov atenționează că s-ar putea închide traseul, însă momentan nu sunt cunoscute detaliile despre cum vor decurge lucrurile.

“Transfagărășanul va rămâne deschis până când permit condițiile meteo. O să vă anunțăm din timp dacă se decide închiderea lui”, au transmis pe Facebook reprezentanții Direcției de Drumuri și Poduri Brașov.

Pe versantul sudic al Transfăgărăşanului, în judeţul Argeş, încă nu a nins dar, probabil, asta se va întâmpla în zilele următoare, pe fondul răcirii vremii.

sursa foto: Facebook/DRDP Braşov (captură video)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here