Începând de azi, persoanele care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 cu serul produs de concernul anglo-suedez AstraZeneca (denumit, mai nou, Vaxzevria) o pot face fără a mai fi nevoie de programare, la centrele care au locuri libere.

Pentru celelalte două tipuri de vaccin, autorizate să fie folosite pe teritoriul României, Moderna şi Pfizer, este în continuare nevoie de programare.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, şeful campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19, colonelul dr Valeriu Gheorghiţă, a informat că la noi în ţară nu a fost semnalat niciun caz de tromboză (cheaguri de sânge) în rândul celor aproximativ 400.000 de compatrioţi vaccinaţi cu serul de la AstraZeneca.

Informaţii oficiale, actualizate la zi, despre situaţia locurilor libere pentru vaccinare, în întreaga ţară, pot fi găsite pe site-ul guvernamental special creat în acest scop, la adresa de mai jos:

https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Azi, la ora 11, în judeţul Argeş, conform platformei electronice guvernamentale menţionate, erau disponibile 639 de locuri pentru vaccinul AstraZeneca, dar şi 481 de locuri pentru vaccinul Moderna.

La nivel naţional, sunt puţin peste 62.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea imediată cu AstraZeneca.

Pentru a vă putea vaccina fără programare, trebuie să vă asiguraţi că nu aveţi simptome asociate Covid-19: febră, tuse, absenţa simţurilor miros şi gust etc.

-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;

-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;

-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului ales, informează autorităţile sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here