În urmă cu trei zile, o piteşteancă, aflată la cumpărături la centrul comercial John din cartierul Găvana a pierdut suma de 10.000 de lei.

Pe filmările camerelor de luat vederi din zonă s-a putut vedea cum o altă femeie găseşte banii pierduţi, pe joc, se apleacă, îi ia şi pleacă liniştită, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat (foto sus).

Cea care a găsit banii pierduţi a mers pe jos, chiar pe strada unde se află sediul unei secţii de Poliţie, dar n-a ajuns acolo cu banii prea curând.

Păgubaşa a făcut apel în mediul virtual, a sesizat şi Poliţia şi, finalmente, oamenii legii au identificat-o pe cea care a găsit banii şi nu i-a predat Poliţiei.

„În seara zilei de 22 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au continuat verificările privind însușirea unei sume de bani, pierdută de o persoană în zona unui centru comercial din Pitești, în ziua de 19 octombrie…

… în urma vizionării capturilor video care surprind momentul însușirii acesteia și a investigațiilor efectuate, au identificat persoana care i-a găsit.

Astfel, a fost recuperată integral suma de bani, respectiv 10.000 de lei, care a fost restituită persoanei care a pierdut-o”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş, în această după-amiază.

Individa care a găsit banii şi a plecat acasă netulburată e prima din stânga imaginii, în colţul de jos

După câte se pare, femeia care a găsit banii i-ar fi predat ea însăşi Poliţiei, în aceeaşi zi, seara, înainte de miezul nopţii.

Recomandări şi observaţii ale polițiștilor

-Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de Poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

-Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor.

Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaşi loc cu codul PIN al acestora.

Aşadar, întrucât nu a expirat termenul prevăzut de lege, de 10 zile, pentru predarea bunurilor găsite către Poliţie, femeia care a găsit banii şi a plecat liniştită cu ei nu va răspunde în faţa legii.

În acest caz, legea prezumă buna credinţă.

sursa foto: capturi video camere supraveghere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here