A fost semnat contractul de modernizare a DJ 679 Păduroiu-Bârla-limita Olt. E cel mai mare din istoria ADR Sud Muntenia

Date:

Share post:

Drumul județean DJ 679 Păduroiu – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureți – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla –  limita cu județul Olt, în lungime de 48 km, va fi modernizat pe fonduri europene.

Informația ne-a fost transmisă de Consiliul Județean Argeș. Într-un comunicat de presă al instituției, se menționează că președintele Ion Mînzînă a semnat azi contractul de finanțare în acest sens.

Este contractul de finanţare cu cea mai mare valoare din istoria Regiunii Sud Muntenia (detalii, aici) pentru modernizarea drumurilor judeţene din Argeş, se menționează în comunicatul citat.

”Durata de implementare este de 55 de luni de la momentul semnării contractului”, a informat ADR Sud Muntenia. Asta înseamnă că DJ 679 va fi modernizat peste 4 ani și 7 luni, adică la finalul anului 2028.

Pe lângă președintele Ion Mînzînă, la evenimentul desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Argeş au mai participat primarii comunelor străbătute de DJ 679: Laurențiu Micu (Săpata), Gheorghe Drăgan (Lunca Corbului), Sevastian Pupăză Roșu (Stolnici) și Ionel Moloiu (Hârsești).

CITIȚI ȘI: Ion Mînzînă: ”Am finalizat modernizarea a încă unui drum județean, DJ 703B Costești-Pădureți”

Suntem mândri de acest proiect

„Când vorbeam de DJ 503, drum modernizat tot pe fonduri europene, spuneam că este cel mai lung drum asfaltat de pe teritoriul județului Argeș.

Acum, iată, avem un proiect pentru un drum mai lung cu peste 5 kilometri decât DJ 503. Valoarea totală a proiectului este de peste 77 milioane de euro, din care 65 milioane euro fonduri nerambursabile. Traseul drumului traversează șase comune: Poiana Lacului (sat Păduroiu Deal), Săpata (satele Lipia, Găinușa, Popești, Turcești, Bănărești), Lunca Corbului (satele Lunca Corbului, Pădureți, Lăngești Catane, Ciești), Stolnici (satele Stolnici, Fâlfani, Cotmeana, Cochinești), Hârsești (satele Hârsești, Martalogi, Ciobani) și Bârla (satele Bârla, Urlueni, Malu, Mândra, Ciocești, Șelăreasca, Podișoru și Mozăcenii Vale).

Prin modernizarea drumului se va asigura o circulație fluentă în zonă, contribuind la dezvoltarea comunelor. Este un proiect de care suntem foarte mândri.

Mulțumesc, în primul rând, colegilor funcționari din Consiliul Județean Argeș, care au lucrat în mod susținut în colaborare cu ADR Sud Muntenia, precum și colegilor primari din aceste localități!, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Semnarea contractului de către domnii Ion Mînzînă și Liviu Mușat

Ion Mînzînă, un ”vânător feroce de fonduri europene”

„Astăzi, după aproape 25 de ani de activitate, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia semnează cel mai mare contract de finanțare din istorie.

Este un moment de mândrie și pentru noi. Având în vedere valoarea acestui proiect, astăzi semnăm aproximativ 5% din tot programul.

Deci, domnule președinte Ion Mînzînă, sunteți un vânător feroce de fonduri europene. Suntem conviși că acesta este doar începutul pe Programul Regional 2021-2024 și așteptăm cu interes și celelalte proiecte. Felicitări tuturor celor implicați, succes în realizarea acestui proiect și în celelalte proiecte pe care le veți depune”, a declarat, cu umor, Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia.

”Așteptăm investitorii”

„Sunt convins că toată zona prin care trece acest drum se va dezvolta. Este un beneficiu pentru transportatori, pentru oamenii care fac naveta spre orașele Costești și Pitești.

Ei vor fi și mai mulțumiți pentru că parcurg zilnic acest drum. Zona se va dezvolta și datorită faptului că acest drum asigură accesul către drumul expres Pitești-Craiova. Sunt convins că vor veni și investitori interesați de terenurile din zonă, noi punându-le la dispoziție utilități și tot ceea ce este necesar.

Domnule președinte Ion Mînzînă, domnule director Liviu Mușat, vă mulțumim pentru acestă minunată investiție și pentru lucurile bune care se petrec pe valea noastră, Valea Cotmenei”, a spus Ionel Moloiu, primarul comunei Hârsești.

Proiectul, pe scurt, în cifre

În afară de asfaltarea propriu-zisă a drumului vor fi construite și amenajate: 

# Podețe accese spre proprietate: 1680 buc.

#  14 poduri 

# Trotuare/alveole/ modernizare/realizate: 52.252,60 mp;

# Șanțuri betonate pe ambele părți ale carosabilului (în intravilanul localităților) și șanțuri de pământ în extravilan

# Pasarele pietonale modernizare/realizate: 2 pasarele

# Stații de transport public construite/modernizate: 64 stații de transport public;

# Elemente suplimentare destinate siguranței circulației rutiere: borne hectometrice – 429 buc, borne kilometrice 47 buc, indicatoare rutiere 874 buc, parapet metalic pietonal – 510 ml, parapet metalic – 2566 ml. 

În imaginea de sus, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mânzînă (stânga), și Liviu Mușat, șeful ADR Sud Muntenia, în dreapta.

Material realizat de către PUBLIROM CONCEPT MEDIA SRL și publicat de Argeșul Online SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni a ratat promovarea în prima ligă de fotbal (foto/video)

CS Mioveni n-a reușit promovarea în prima ligă de...

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, o nouă ediție, la Pitești, peste câteva zile

În perioada 28 mai-2 iunie, Teatrul Alexandru Davila din...

Ion Georgescu a revenit în funcția de primar al orașului Mioveni, a decis Tribunalul Argeș

Ion Georgescu, fost primar al orașului Mioveni, judecat în...

Ion Mînzînă: ”Și la Rătești suntem pe drumul cel bun. Modernizăm și DJ 702G” (galerie foto)

Drumul județean 702G Recea (intersecție autostradă A1) - Catanele...