Unul din cei doi viceprimari ai Piteştiului, dl Sorin Apostoliceanu (foto), e foarte cunoscut pentru solicitudinea domniei-sale atunci când vine vorba de tot felul de chestiuni cetăţeneşti, edilitare etc.

De fapt, l-am şi lăudat pentru faptul că pare a fi singurul din municipalitatea piteşteană (sau, eventual, printre foarte puţinii) căruia chiar îi pasă de problemele oraşului şi care mai şi rezolvă din ele.

Iată mai jos câteva rânduri ale domniei-sale, referitor la o iniţiativă pe care a avut-o şi a concretizat-o, în sprijinul celor care caută un loc de parcare în Piteşti:

„La început de an bifăm o premieră cu care sperăm să facem un pas înainte către digitalizarea activității în orașul nostru.

Platforma online www.parcaripitesti.ro vine în sprijinul cetățenilor pentru a putea vizualiza în timp real locurile de parcare de reședință, cât și modificările care se fac odată cu achitarea abonamentelor de către utilizatori.

În prezent nu se poate aplica (adică nu poţi solicita, pe româneşte – n.n.) online pentru închirierea unui loc de parcare direct prin intermediul aplicației, acest aspect fiind în perspectivă pentru implementare în viitorul apropiat.

O variantă simplă și rapidă pe care vrem să o încurajăm, o variantă care ne oferă tuturor transparență și timp câștigat”.

Apreciem demersul dlui viceprimar Apostoliceanu, în sensul că măcar încearcă să rezolve câte ceva din spinoasa şi veşnica problemă a parcărilor.

Aplicaţia cu pricina, însă, e prea puţin utilă în contextul actual, dat fiind faptul că locurile de parcare sunt tot acelea de acum un an sau doi.

Şi tot insuficiente sunt – şi mereu ocupate, cele mai multe – indiferent dacă sunt puse sau nu pe o hartă actualizată în timp real.

E nevoie de locuri de parcare noi. Or, din astea Primăria Piteşti n-a prea făcut, ci doar a promis că va face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here