Ministerul Transporturilor a emis, ieri, autorizaţia de construcţie necesară pentru ca lucrările la prima secţiune a autostrăzii Piteşti-Sibiu, cea care leagă sudul Sibiului de satul Boiţa, să poată începe.

Constructorul este firma românească Porr Construct SRL Bucureşti, o subsidiară a grupului austriac Porr Gmbh, care semnase contractul cu statul român în aprilie anul trecut.

Despre acest lucru, precum şi despre cine sunt constructorii româno-austrieci ai lotului de autostradă Sibiu-Boiţa puteţi citi mai multe accesând link-ul de mai jos:

„Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare (perioadă care e aproape expirată, deci proiectul ar trebui să fie ca şi finalizat – n.r.), 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Studiile topografice, geotehnice, arheologice, hidrologice, precum și lucrările de asanare și deminare au fost finalizate, astfel încât, în prezent, se lucrează la drumurile tehnologice și la platformele pentru foraje piloți”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sectorul Sibiu-Boiţa măsoară aproximativ 14 km şi face legătura între centura Sibiului, care e deja construită la nivel de autostradă (cu continuare spre Sebeş-Deva-vama Nădlac) cu noua autostradă Piteşti-Sibiu.

E cel mai uşor de executat lot al autostrăzii cerute insistent de Dacia, dar şi de celălalt constructor auto român, Ford Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here