Michel Platini, fost căpitan al echipei naţionale de fotbal a Franţei şi star al lui Juventus Torino, a fost reținut în această dimineață.

Platini, care a fost şi preşedinte al UEFA (între 2007 şi 2015), e acuzat de corupție în ceea ce privește acordarea organizării turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 statului Qatar, informează agenţiile de presă.

Fostul mijlocaș de geniu al Franței (care a fost, de asemenea, şi vicepreşedinte al FIFA) este audiat, la această oră, la Nanterre, la Oficiul Anticoruptie al Poliţiei judiciare franceze.

În aceeaşi speţă, mai e audiat, tot la Nanterre (o suburbie din zona periurbană a Parisului) şi fostul secretar general al președinției franceze, Claude Gueant. Acesta din urmă are statut de suspect.

Michel Platini a fost interzis, vreme de patru ani, din orice for fotbalistic naţional sau internaţional, printr-o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanna (Elveţia), pentru că ar fi primit în mod necuvenit două milioane de dolari de la FIFA.

Plata sumei a fost aprobată de fostul preşedinte al FIFA Sepp Blatter.

Decizia a fost luată la finele lui 2015.

Ca fotbalist, Michel Platini (63 de ani, va împlini 64 peste trei zile) a fost un jucător de geniu, recompensat de trei ori cu Balonul de Aur, trofeu acordat anual celui mai bun fotbalist al planetei.

Qatar ar urma să organizeze turneul final al Cupei Mondiale la fotbal în anul 2022, dar decizia acordării acestui drept a fost vehement contestată şi bănuită a fi fost influenţată de acte de corupţie.

sursa foto: Le Soir Bruxelles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here