Un cunoscut lanţ de benzinării din România a decis să introducă la comercializare un sortiment special de benzină, care costă 14 lei pe litru.

Compania MOL, care operează în România un lanţ de 218 staţii de alimentare cu carburanţi, a introdus, începând de azi, benzina denumită comercial MOL Racing Fuel 102+.

Aceasta are o cifră octanică  cel puţin 102, e aditivată superior şi se pretează pentru alimentarea maşinilor sport şi de raliu. Preţul nu e chiar 14 lei pe litru, ci 13,99 lei, în cunoscuta strategie corporatistă de a face preţul mare să pară mai mic.

Deocamdată, această benzină ultrascumpă e disponibilă doar la staţiile MOL din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara, însă, oficialii MOL au informat că, foarte probabil, în viitorul apropiat această superbenzină va fi disponibilă şi în alte oraşe din ţară, inclusiv la Piteşti.

MOL este o compania petrolieră maghiară (Magyar Olaj és Gázipari Részvénytársaság, Compania Publică Maghiară de Petrol şi Gaze), care operează benzinării în Ungaria, România, Slovacia (Slovnaft), Croaţia (INA) şi alte şase sau şapte state est şi central europene.

MOL „produce” la ora actuală cam o cincime din întregul produs intern brut al Ungariei. Asta în ciuda faptului că vecinii de la vest nu au, pe teritoriul naţional, niciun fel de zăcăminte de petrol sau de gaze.

sursa foto: molromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here