La doar câteva zile de când a fost ridicată restricţia pentru unităţile de alimentaţie publică şi s-a primit undă verde pentru deschiderea de terase sau restaurante în aer liber, deja unii patroni de restaurante au început să aplice pe bon „taxa Covid-19”.

Aceată taxă a fost preluată după modelul țărilor din Vest sau SUA şi adăugată pe notele de plată ale clienţilor.

„Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului. Şi pentru că toată lumea făcea aşa. Şi celelalte restaurante, şi dentiştii”, a declarat unul dintre patronii care şi-a taxat clienţii cu 5 lei (taxa COVID-19) potrivit digi24.ro

„Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu.

Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţiei Consumatorului”, au declarat surse ANAF pentru cei de la digi24.ro.

sursă foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here