700 de pompieri de la ISU vor veghea ca la alegeri să nu se încingă situaţia

Date:

Share post:

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a efectuat, în această perioadă, acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare din acest an”.

Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de biroul de presă al ISU Argeş.

„Inspectorii de prevenire au efectuat verificări la locurie în care sunt organizate secțiile de votare, fiind înlăturate în mod operativ 17 nereguli. Disfuncționalitățile identificate în teren privind încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancționate cu 63 avertismente.

De asemenea, premergător zilei de votare, pompierii vor desfășura activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

Principalele aspectele avute în atenție de către inspectorii de prevenire au urmărit:

 Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral; Dispunerea acestora fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori);
 Evitarea obstrucționării căilor de acces, prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare;
 Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile;
 Menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc).

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat acţiuni de recunoaştere în teren la toate amplasamentele unde vor funcționa secții de votare.

Premergător și pe timpul zilei de vot, 351 de pompieri vor asigura paza la secțiile de votare, iar pentru intervenția la eventualele situații de urgență peste 340 de pompieri militari sunt pregătiți să asigure, zilnic, misiunile de răspuns”, se mai spune în comunicatul de presă citat.

Imaginea este de arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...