„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a efectuat, în această perioadă, acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare din acest an”.

Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de biroul de presă al ISU Argeş.

„Inspectorii de prevenire au efectuat verificări la locurie în care sunt organizate secțiile de votare, fiind înlăturate în mod operativ 17 nereguli. Disfuncționalitățile identificate în teren privind încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancționate cu 63 avertismente.

De asemenea, premergător zilei de votare, pompierii vor desfășura activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

Principalele aspectele avute în atenție de către inspectorii de prevenire au urmărit:

 Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral; Dispunerea acestora fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori);
 Evitarea obstrucționării căilor de acces, prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare;
 Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile;
 Menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc).

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat acţiuni de recunoaştere în teren la toate amplasamentele unde vor funcționa secții de votare.

Premergător și pe timpul zilei de vot, 351 de pompieri vor asigura paza la secțiile de votare, iar pentru intervenția la eventualele situații de urgență peste 340 de pompieri militari sunt pregătiți să asigure, zilnic, misiunile de răspuns”, se mai spune în comunicatul de presă citat.

Imaginea este de arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here