Acum 66 de ani, printr-un ordin al ministrului de Interne, se înfiinţa echipa de fotbal Dinamo Piteşti, precursoarea lui FC Argeş de azi.

Argeşul a fost două ori campioană a României, în 1972 şi 1979. Au fost performanţe despre care cei tineri de azi nu îşi pot da seama cât de greu au fost de realizat.

În acele vremuri, să te baţi – şi să le baţi – pe Steaua şi pe Dinamo erau gesturi aproape sinucigaşe. Prima, echipa clanului dictatorial Ceauşescu şi a Armatei, a doua, echipa Miliţiei şi a temutei Securităţi.

Şi totuşi, Argeşul le-a bătut, nu o dată. În plus, le-a dat, lor, altora şi fotbalului românesc şi european, în general, jucători de stirpe rară, cum azi nu mai sunt în fotbalul românesc.

Cap de listă, genialul Dobrin. Apoi Mutu, Schumacher, Barbu, Vlădoiu, Coman, Dică, Neaga, Vasile Popa şi mulţi alţii.

La Piteşti, dinspre FC Argeş au „curs” mereu talente. Şi vor mai curge, pentru că ADN-ul „Prinţului” din Trivale n-a plecat nicăieri în altă parte, ci a rămas mereu aici, la doi paşi de stadionul care-i poartă numele.

Şi încă un lucru care arată cât de iubită e această echipă: în afară de granzii Capitalei, doar fosta Universitatea Craiova (nu ne referim la clona de azi a acesteia) şi FC Argeş au şi azi suporteri în toate colţurile ţării.

Cât va trăi amintirea geniului lui Dobrin, FC Argeş va rămâne una dintre cele mai iubite echipe de fotbal de la noi. Iar geniul lui Dobrin e peren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here