Un buchet de trandafiri este un mod frumos și mereu actual de a  surprinde femeia dragă.  

Trandafirii sunt în majoritatea cazurilor asociați cu culoarea roșie,  însă acestea nobile flori au o gamă mult mai variată de culori, fiecare culoare are și o semnificație diferită.

Trandafirii roșii transmit cât se poate de clar mesajul ,,te iubesc’’. La început trandafirii de culoare roșie erau asociați cu zeița iubirii din mitologia greacă, Afrodita. Istoria ne mai vorbește despre aportul trandafirilor roșii în relația Cleopatrei cu Mark Antony.

Trandafirii albi sunt asociați cu respect și relația spirituală. Asemenea trandafirilor roșii și cei albi au legătură istorică cu Afrodita.

Se spune că zeița s-a născut din spuma mării, iar după nașterea ei, apa din ocean s-a transformat în trandafiri albi. În religia creștină trandafirii albi sunt asociați cu Fecioara Maria.

Probabil datorită asemănării acestor figuri însemnătatea acestei flori este atât de vastă. Trandafirii albii sunt simbolul inocenții, purității și a renașterii.  În epoca Victoriană exista teoria că intensitatea culorii trandafirului se raporta la pasiunea simțită față de o femeie. Astfel, florile albe erau oferite fetelor tinere care încă nu au fost îndrăgostite.

Trandafirii albi sunt asociați cu ceremoniile divine: căsătoria și înmormântarea.

În trecut, în special în epoca Victoriană, exista superstiția că trandafirii de culoare galbenă simbolizează gelozie și infidelitate, pe când acum această culoare vibrantă este mai des asociată cu prietenie și bucurie.

Culoarea roz a trandafirilor sugerează eleganță, discreție, admirație și fericire. Diferite nuanțe de roz evocă diferite simboluri. Culorile pale simbolizează grație și gingășie, pe când cele mai închise marchează sentimente de recunoștință.

Trandafirii roz sunt foarte versatili. Ei pot transmite un mesaj romantic sau doar unul de mulțumire. Sunt recomandați să fie oferiți la începutul unui relații.

Datorită faptului că nu sunt obținuți în mod natural trandafiri albaștri semnifică mister și intrigă. Pare a fi cadoul perfect din partea unui admirator secret.

Trandafirii de culoare piersicului sugerează modestie, sinceritate și gratitudine. Dăruiește aceste flori oamenilor cărora vrei să le transmiți un mesaj sincer de admirație.

Culoarea intensă de oranj la trandafiri sugerează entuziasm și pasiune. Pot fi oferiți în cazul diferitor evenimente romantice.

Trandafirii mov  are o semnificație intrigantă. Aceste flori sunt un simbol al mândriei și atașamentul.  Acest tip de flori sunt adesea asociați cu regalitatea. Culoarea coral la trandafiri evocă dorință și entuziasm. Dăruiești flori în această culoare persoanelor pentru care simți cele mai sincere și profunde sentimente.

Trandafirii de un mov pal, asemenea lavandei, transmit mesajul de ,,dragoste la prima vedere”. Culorile mai închise fac aluzie la adorație și fascinație.

Trandafirii mov pot fi combinați cu trandafiri roz sau albi.

Culoarea burgundy a trandafirilor are o conotație specifică de frumusețe absolută. În era Victoriană, aceștia erau superiori trandafirilor roșii. Ei simbolizau dragostea, în cea mai sinceră și deplină formă a ei.

Trandafirii burgundy au conotație romantică. Pot fi combinați cu trandafiri roșii sau roz. De asemenea, pot fi o alegere inspirată pentru buchetul miresii.

În total trandafirii cuprind peste 200 de specii și tot cam atât de multe culori.

Surse: https://www.goodhousekeeping.com/holidays/valentines-day-ideas/g1352/rose-color-meanings/

https://blog.prepscholar.com/rose-color-meaning

Dacă vreţi să vă plantaţi singur trandafirii, aveţi mai jos un articol cu 14 recomandări utile în acest sens. Articolul este în limba engleză.

https://happydiyhome.com/best-time-to-plant-roses/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here