Un bărbat trebuie să se prezinte în mai multe ipostaze de-a lungul timpului, motiv pentru care trebuie să aibă în garderobă o varietate suficient de mare de elemente vestimentare.

Tricouri pentru ținute sport, casual și chiar smart-casual; bluze pentru anotimpurile mai reci; cămăși pentru ținute casual, smart-casual, office și elegante; geci și jachete pentru sezonul rece; pantaloni pentru toate sezoanele și ocaziile.

Totuși, câte tipuri de pantaloni trebuie să aibă un bărbat? Care sunt tipurile de pantaloni pentru bărbați care acoperă toate situațiile și contextele în care un bărbat poate fi pus într-o viață?

  1. Pantaloni sport – numiți și pantaloni de trening, acești pantaloni sunt purtați de bărbați în foarte multe ipostaze, nu doar în cele în care face sport. Foarte mulți bărbați poartă pantaloni sport și pe post de pantaloni de casă. Și nu doar bărbații. Datorită faptului că sunt foarte comozi, și femeile poartă pantaloni sport în casă. Iar acum, datorită noilor tendințe, pantalonii sport sunt purtați tot mai mult, chiar și în ținute casual, pentru că sunt asociate cu diferite elemente de vestimentație din alte stiluri. Asocieri pe care nu le-am fi făcut până acum. Așadar, pantalonii sport au devenit foarte versatili și foarte purtați.
  2. Joggers – sunt pantaloni realizați din diferite tipuri de materiale, uneori chiar din jeans, care sunt elastici în partea de jos, care le oferă un aspect destul de sport, dar se potrivesc și în ținutele casual.  
  1. Pantaloni chino – au un croi clasic, drept, dintr-un material de bumbac, simplu, nu foarte rigid, dar care să îți ofere o ținută casual sau smart-casual. Aceștia sunt potriviți pentru orice sezon, dacă îți oferă suficientă protecție împotriva frigului și dacă nu te supraîncălzesc. Avantajul lor este că îți oferă un aspect foarte bun pentru interviuri și ținute office, fără un disconfort prea mare și fără să riști să te șifonezi prea tare.
  1. Blugi – sunt eterni și vor fi mereu o variantă care se poate adapta în orice situație, mai puțin cea de a face sport (pentru că nu îți oferă suficientă libertate de mișcare) și cea care solicită o ținută elegantă, deoarece nu vor putea fi niciodată echivalenți cu o pereche de pantaloni la dungă. În rest, o pereche de blugi te salvează în orice situație. Și chiar și aceștia iau diverse forme: clasici, prespălați (decolorați), slim fit (skinny), cu aplicații de petice sau orice altceva, mai mult sau mai puțin rupți sau orice altă formă, blugii sunt o adevărată armă în garderoba oricărui bărbat, indiferent de sezon.
  2. Pantaloni scurți – pentru că se apropie sezonul cald, pantalonii scurți trebuie să fie pe lista noastră de pantaloni de care oricare bărbat are nevoie. De-a lungul timpului, pantalonii scurți au avut diferite lungimi. De la cei foarte scurți, până la cei care depășeau genunchiul. Toate sunt acceptate acum, indiferent de materialul folosit. Totul este să nu fie prea scurți pentru anumite tipuri de întâlniri, și să nu aibă o ținută prea lejeră. În schimb, dacă situația îți permite, poți purta orice model de pantaloni scurți.

Acestea sunt cele 5 tipuri de pantaloni pe care orice bărbat ar trebui să le aibă în garderobă, în cât mai multe exemplare, culori și variante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here