5 motive pentru care merită să deschizi o fermă ecologică în Argeș

Date:

Share post:

Dacă nu te mai regăsești în aglomerația urbană, s-ar putea să ai nevoie de o schimbare de aer și de perspectivă. Traiul într-o zonă rurală este mai liniștit, accesibil și îți permite mai mult spațiu de mișcare. În timp, poți chiar să valorifici acest spațiu suplimentar, transformându-l într-o fermă ecologică.

Produsele ecologice sunt la mare căutare, iar tendința este într-o continuă creștere. Consumatorii au devenit selectivi și optează tot mai mult pentru alimente proaspete, sănătoase și gustoase, obținute prin metode tradiționale. Câtă vreme cererea există, o astfel de fermă are toate șansele să devină un business sustenabil, atât pentru tine, cât și pentru mediul înconjurător.  

Argeșul, în special, este o zonă propice pentru afaceri ecologice și agroturism, două ramuri cu potențial major de creștere. Dacă vrei să demarezi un astfel de business, iată doar 5 dintre motivele pentru care merită să investești în zonă.

Ce avantaje oferă Argeșul pentru fermierii moderni și agricultura ecologică

  1. Loturi generoase de pământ și terenuri variate

Varietatea formelor de relief îți permite să alegi ce tip de teren și amplasament vrei, de la pășuni întinse la zone împădurite sau dealuri. Printr-un sol bogat în nutrienți și puțină muncă, vei obține culturi îmbelșugate pentru consum, dar și hrană consistentă pentru necuvântătoarele de la fermă. 

  1. Peisaje spectaculoase, aer curat și poluare industrială minimă

Într-un astfel de mediu, o fermă poate să fie ecologică, în adevăratul sens al cuvântului. Activitățile industriale din zonă sunt reduse, astfel că Argeșul a fost scutit de poluarea industrială deja caracteristică pentru alte județe.

  1. Mediu prielnic pentru creșterea de animale și respect pentru nevoile lor

Indiferent de specie, necuvântătoarele de la fermă ar trebui să fie îngrijite și să aibă libertate de mișcare. Accesul constant la apă și mâncare proaspătă este, de asemenea, esențial. Din fericire, sursele de hrană și apă din zonă se află la tot pasul și sunt cât se poate de curate și naturale. 

Ai grijă doar să delimitezi bine perimetrul fermei, mai ales dacă intenționezi să crești turme de animale. Un gard electric de joasă tensiune e util pentru a-ți proteja proprietatea, ținând prădătorii la distanță. Poți să vezi aici ce aparate și accesorii ar fi cele mai potrivite pentru afacerea ta, din oferta vastă de la Magnetcenter.ro.

  1. Produsele obținute se pot valorifica la piață, dar și online. Micii producători din țara întreagă s-au organizat în asociații și comunități online, pentru a ajunge mai ușor la consumatori. Dacă vrei să comercializezi alimentele obținute prin agricultura organică, poți să le vinzi online și să le livrezi clienților abonați din zonă.
  1. Potențial semnificativ pentru agroturism. Dacă vei deschide porțile fermei către public, vei reuși să amortizezi mai ușor propria investiție în acest business. Familiile cu copii mici, în special, de-abia așteaptă o astfel de oportunitate de joacă și învățare pentru micuți. Dacă vor fi plăcut impresionați de ceea ce văd, se vor abona la produsele tale și le vor recomanda cu bucurie și altora.

Ecologismul a fost una dintre cele mai importante tendințe ale anului trecut și nu în mod întâmplător. Devenim tot mai conștienți de importanța calității aerului pe care-l respirăm și a alimentelor pe care le consumăm. Așadar, fermele ecologice au un potențial major de dezvoltare, iar zona Argeșului e prielnică pentru orice investiție în acest sens. 

Sursă foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

S-a tras la sorți ordinea de înscriere pe buletinele de vot a candidaților la Președinția României

Azi a fost stabilită, prin tragere la sorţi, ordinea...

Alocațiile pentru copii se măresc cu 10,4% de la 1 ianuarie 2025

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că alocațiile...

Secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată cu un ecograf 3D performant

Consiliul Județean Argeș continuă să investească în sistemul de...

ACUM: Accident rutier produs în comuna Buzoești, satul Curteanca

Accident rutier produs în comuna Buzoești, satul Curteanca, în...

Flashmob „VREM TRANSPORT, NU IZOLARE!” 

Centrul FILIA împreună cu Asociația Partener pentru Tine și...

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 703 H Sălătrucu-Vâlcea

Consiliul Județean Argeș a semnat contractul de finanțare pentru...

De unde poți cumpăra produse tradiționale în apropierea Capitalei?

Într-o lume în care modernitatea își pune amprenta asupra...