5 elemente care vor schimba radical aspectul grădinii tale

Date:

Share post:

Mai ales pentru persoanele care locuiesc la oraș, o grădină este o adevărată oază de relaxare, permițând petrecerea timpului în aer liber fără a renunța la confortul de acasă. O grădină îngrijită, cu un aspect plăcut are un impact deosebit asupra psihicului uman. În contrast, un spațiu neîngrijit este neatrăgător și nu te lasă te bucuri de clipe de relaxare.

Reamenajarea și transformarea grădinii tale nu trebuie să fie neapărat făcută de la zero, ocupându-te de toate aspectele în același timp. Poți face lucrurile treptat, atunci când îți permit atât timpul, cât și resursele financiare.

Iată 5 aspecte care diferențiază o grădină bine pusă la punct de o grădină neîngrijită!

  1. Gardul

Deși poate părea un element periferic, care este mai degrabă de interes pentru aspectul casei tale atunci când este văzută din interior, acesta poate fi considerat o „ramă” pentru spațiul grădinii tale. Involuntar, chiar dacă grădina ta are ornamente, flori și alte elemente care arată estetic, gardul va atrage atenția și va schimba impresia generală.

De aceea, acesta trebuie întreținut periodic. Cea mai simplă metodă este vopsirea acestuia folosind materiale adecvate tipului de gard. Spre exemplu, pentru un gard din metal poți găsi vopsea metal aici – pe Feyro.ro poți găsi și alte produse specializate, în funcție de materialul din care este confecționat gardul tău. 

  1. Pomii

Bineveniți într-o grădină de dimensiuni ceva mai spațioase, pomii reprezintă nu doar un element care asigură umbra și răcoarea în timpul verii, ci și un decor, care se modifică în funcție de anotimp – primăvara în nuanțe de alb sau roz datorită florilor, vara în nuanțe de verde intens, iar toamna în vibrantele culori roșiatice.

Chiar dacă pomii au o frumusețe naturală deosebită, aceasta trebuie să fie „șlefuită”. Aceștia trebuie tăiați corespunzător pentru a-și menține coroana bogată și tratați pentru a nu dezvolta boli.

  1. Gazonul

Chiar dacă nu ai timpul necesar pentru a întreține o grădină cu plante și flori, poți lua în considerare plantarea gazonului. Acesta nu necesită o îngrijirea specială sau foarte atentă și poate schimba total un spațiu din exterior. Gazonul arată extrem de bine și în alternanță cu un spațiu destinat aleii. Acum sunt extrem de la modă aleile din pietricele în nuanțe deschise, naturale.

  1. Mobilierul de grădină

Grădina nu trebuie să devină un spațiu de depozitare pentru obiectele pe care nu le mai consideri demne de a face parte din decorul interior al casei. Un mobilier de grădină modern, elegant este o investiție care va contribui substanțial la estetică și confortul pe care îl poți avea în grădina ta.

  1. Florile

Fie că sunt plantate sau este vorba de flori în ghiveci, acestea pot deveni pata de culoare de care are nevoie grădina ta pentru a prinde viață. Acestea nu trebuie să fie în exces și te poți limita la una sau doua nuanțe pe care să le integrezi în spațiul tău verde.

Astfel, fără un efort deosebit, te poți bucura de o grădina așa cum ai visat și vei redescoperi bucuria de a petrece timp în aer liber.

Sursă foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...