Ieri a fost zi de doliu pentru aproape întreaga Românie. La 71 de ani, marele canotor Ivan Patzaichin a pierdut lupta cu viaţa. Aceasta a decedat în seara de sâmbătă spre duminică, pe patul Spitalului Elias din Bucureşti. Fostul mare sportiv român se afla internat de 3 luni, după ce a fost diagnosticat cu cancer la stomac. Din informaţile apropiaţilor, în ultima lună, starea lui se agravase foarte rău.

În urma mesajului postat de către familie pe pagina de facebook, au început să curgă mii de comentarii, like-uri şi distriburi.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.
Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 22 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.
Ivan va rămâne pentru noi un CAMPION între oameni și un OM între campioni!
Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre!
Condoleanțe familiei!
Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”
, a fost mesajul Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, postat pagina de Facebook.

Ivan Patzaichin, legitimat la clubul Dinamo Bucureşti, s-a născut în satul tulcean Mila 23. Ca sportiv, a cucerit cam tot ce se putea cuceri în lumea canotajului: a fost de patru ori campion olimpic şi de opt ori campion mondial. A adus ţării 7 medalii olimpice şi 22 de medalii la campionatele mondiale, fiind unul dintre cei mai buni canotori ai tuturor timpurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here