Cel puţin 46 de turişti din Macedonia de Nord au murit, azi noapte, pe o şosea din Bulgaria, după ce autocarul cu care călătoreau de la Istanbul spre casă a luat foc, au informat agenţiile de presă de la Sofia.

Din relatările acestora, autocarul ar fi lovit un parapet sau o bordură a drumului, după care ar fi luat foc. Cauza izbucnirii incendiului nu a fost încă stabilită fără dubii, Poliţia bulgară nefinalizând cercetările azi la prânz.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne bulgar, semnat de ministrul Boiko Raşkov, doar şapte turişti ar fi reuşit să se salveze, spîrgând geamurile laterale ale autocarului, după ce incendiul ar fi izbucnit. Toţi cei şapte au fost internaţi la un spital din oraşul Pirot, ulterior unii dintre ei fiind transferaţi la spitale din capitala Sofia.

„Trupurile celor 46 de oameni care au murit sunt carbonizate şi pot fi cu greu recunoscute; unele nu pot fi deloc”, a transmis o televiziune bulgară.

Este cea mai mare tragedie rutieră petrecută pe şoselele din Bulgaria în epoca modernă, a declarat un oficial guvernamental de la Sofia.

Actualizare – „Este o tragedie îngrozitoare. Majoritatea victimelor sunt tineri, 12 victime au sub 18 ani, iar restul au între 20 şi 30 de ani. Majoritatea victimelor sunt cetăţeni de-ai noştri, dar sunt şi câţiva sârbi”, a declarat prim-ministrul Macedoniei, Zoran Zaev pentru agenţia locală de ştiri MIA.

sursa foto: Ljupco Mihajlovski

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here