Să mergi la cumpărături cu un copil mic poate fi o misiune destul de copleșitoare, deoarece opțiunile disponibile sunt nesfârșite, de la tipul de material, până la modele cu personajele preferate. Mulți copii mici învață sau abia au învățat să facă primii pași, iar încălțările ar trebui să aibă rolul de a-i ajuta să își dezvolte mobilitatea membrelor inferioare. Așadar, este important să ții cont de câteva criterii pentru a alege perechea de pantofi sport potrivită copilului tău!

Iată care sunt greșelile pe care să nu le faci atunci când alegi o pereche de pantofi pentru copilul tău:

  1. Nu alege numere prea mari

Dezvoltarea picioarelor la bebeluși este foarte rapidă în primii ani, de aceea unii părinți sunt tentați să cumpere pantofi mai mari cu cel puțin un număr. Dezavantajul unei astfel de alegeri este că purtatul de pantofi prea mari poate avea ca rezultat alunecarea piciorului copilului, ceea ce crește riscul de cădere sau de împiedicare. Înainte să alegi un model, de preferat ar fi să consulți tabelul de mărimi al brand-ului ales. 

  1. Nu da copilului să poarte încălțări second-hand

Pantofii copiilor sub 4 ani trebuie schimbați odată la câteva luni, de aceea unii părinți, din motive practice, aleg să cumpere produse care au mai fost purtate, de frații sau surorile mai mari, de pildă. Însă fiecare copil se dezvoltă în ritmul lui, iar dimensiunile picioarelor la anumite vârste pot fi diferite, de aceea alegerea unor pantofi noi, mulați pe dimensiunile ideale ale celui mic, este cea mai bună idee pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului sau preșcolarului. 

  1. Nu opta pentru miniaturi ale pantofilor pentru adulți

Încălțămintea pentru copii ar trebui să fie proiectată special pentru vârsta lor și să le permită să facă ceea ce știu ei cel mai bine – să se joace. Pantofii sport de designer, chiar dacă arată bine, nu dețin beneficiile importante pentru dezvoltarea mersului, ba din contră, pot provoca o serie de probleme fizice, cum ar fi dureri de spate, de genunchi și nu numai. De pildă, una dintre caracteristicile de bază ale unor pantofi siguri este materialul antiderapant, care îi ajută pe cei mici să rămână în picioare atunci când alunecă sau se împiedică. Dacă dorești să cumperi copilului încălțări sigure, potrivite pentru vârsta lui, vezi aici o gamă diversă de modele de pantofi sport, oferită de 4kidsromania.ro, un retailer local, specializat în vestimentația copiilor de toate vârstele. 

  1. Nu uita să schimbi pantofii o dată la câteva luni

Unii părinții presupun că pantofii copilului lor încă se potrivesc, atâta timp cât nu se plânge din cauza disconfortului. Dar mulți preșcolari nu știu să comunice acest lucru și sfârșesc prin a purta încălțăminte prea strâmtă, care poate afecta mersul și anatomia labei piciorului. Specialiștii recomandă verificarea dimensiunilor la fiecare două luni. De asemenea, dacă degetele de la picioare ating partea din față a pantofului, înseamnă că este timpul pentru o nouă pereche.

  1. Nu alege modele cu șireturi

Puțini sunt copiii sub 4 ani care știu să-și lege șireturile, iar cei care stăpânesc această abilitate probabil nu vor da prea multă atenție, ceea ce poate duce la accidente și alte situații neplăcute. În schimb, experții sfătuiesc părinții să se orienteze către modele cu arici sau curele. În acest mod, piciorul va fi fixat bine în pantof, iar cel mic va fi protejat de o eventuală căzătură. 

De ce criterii ar trebui să țină cont părinții în alegerea pantofilor celor mici? Copiii adoră să stea în picioare și petrec destul de mult timp implicați în activități fizice, deoarece numai astfel vor descoperi lumea din jurul lor. Așadar, pantofii lor nu numai că trebuie să fie montați corect, în funcție de vârstă, ci și siguri și confortabili! 

Sursa foto: Shutterstock.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here