Apa calda menajera reprezinta un element de baza al vietii moderne confortabile, aceasta neputand fi gandita, practic, fara existenta ei. Fie ca este folosita pentru igiena personala, fie pentru spalarea vaselor sau a rufelor, apa calda usureaza viata si transforma anumite activitati dificile in unele usor de pus in practica si, de ce nu, chiar placute. In mod normal, o solutie pentru obtinerea apei calde menajere este utilizarea gazului din retelele centralizate prin intermediul centralelor termice, insa mare parte din localitatile din mediul rural si chiar din unele orase mici sau mijlocii nu au acces la aceasta utilitate.

Locuintele aflate in aceasta zona nu trebuie sa ramana fara apa calda, disponibila 24 de ore din 24, deoarece pe piata exista tot felul de echipamente care permit producerea unei ape calde menajere de calitate, la temperaturi potrivite si fara cheltuieli imense. Incalzirea apei pe plita aragazului nu este o solutie, deoarece costa mult, este consumatoare de timp si nu reuseste sa produca suficienta apa pentru viata moderna si confortabila din prezent, mai ales in cazul familiilor cu mai multi membri. 

Iata care sunt cele 3 solutii pentru producerea apei calde menajere!

  1. Gazul petrolier lichefiat (GPL) este un combustibil din ce in ce mai utilizat pentru ca are un pret accesibil, este disponibil in cantitati suficiente pe intreg cuprinsul tarii si poate fi depozitat cu usurinta in rezervoare speciale, ce pot fi montate in apropierea locuintei. Cei interesati pot procura instanturi de apa calda pe GPL sau gaz de la Instalatii Shop, un magazin cu o oferta bogata, la preturi corecte. Tot aici pot fi gasite toate accesoriile necesare pentru realizarea unei instalatii sanitare performante, rezistente in timp si economice. Un instant de apa calda consuma GPL sau gaz doar in momentul in care robinetul de apa calda este deschis, ceea ce face ca echipamentul sa fie economic, iar costurile cu combustibilul sa fie tinute sub control;
  1. Boilerul electric poate fi montat peste tot unde exista acces la reteaua de curent centralizata, fiind preferat, deoarece nu necesita modificari ale retelelor sanitare si electrice, este disponibil in volume variate, potrivite pentru familii mai mici sau mai mari, dar si pentru ca poate pastra apa fierbinte si cateva zile chiar, fara a consuma o cantitate impresionanta de curent electric. Un dezavantaj este faptul ca, odata ce rezervorul boilerului se goleste de apa incalzita, trebuie sa treaca un anumit timp (1-2 ore) pana cand o noua cantitate va fi incalzita la temperatura preferata;
  1. Centralele cu combustibil solid (lemne, peleti sau carbune) sunt preferate de persoanele care doresc sa obtina apa calda in cantitati indestulatoare si sa isi incalzeasca locuinta in acelasi timp. Este adevarat ca un astfel de echipament necesita o investitie destul de importanta in ceea ce priveste instalarea si achizitionarea de combustibil, dar care merita, avand in vedere ca, de multe ori, este singura solutie ce poate fi implementata.

In concluzie, persoanele interesate in a oferi familiilor o viata placuta, trebuie sa stie ca pot obtine apa calda menajera in mod curent, chiar daca nu au reteaua de gaz in apropiere, existand din acest punct de vedere mai multe solutii ce pot fi puse in practica. 

Surse foto:

shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here