Traficul a căpătat deja o conotație negativă. Este de ajuns să se menționeze asta, că îți apar în minte imagini de cozi interminabile de mașini, agitație și nervi. Deși se încearcă fluidizarea lui, adaptarea este uneori prea greoaie la o astfel de situație. Fiecare șofer are strategia lui: ba pleacă prea de dimineață, fiindcă drumul este mai liber ori între anumite ore, când ,, toți sunt la muncă”, dar și seara când ,,nu e nimeni“. Tu toate astea, la numărul imens de mașini aflate în circulație deja, număr în continuă creștere de altfel, este imposibil ca șoferul, mai devreme sau mai târziu, să nu ajungă în mijlocul unei cozi interminabile.

Iată 3 metode prin care poți evita traficul:

  • Prima metodă ar fi, după cum se putea ușor anticipa, mersul pe jos sau cu bicicleta, lucru ce vine atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. Indiferent de vârstă sau de ocupație, acest tip de mișcare contribuie enorm la sănătatea inimii, circulația sângelui și în mare parte dintre cazuri diminuează stresul. Dezavantajele intervin odată cu vremea mohorâtă și cu distanța ce trebuie parcursă, dar și cu frecvența. Nimeni nu ar vrea ca după opt ore de muncă să meargă pe jos 5 km până acasă, eventual să mai fie și octombrie și să plouă.

Diversitatea este foarte importantă. Atât în subiectul prezent, cât și în foarte multe altele. Este necesar să se ia în calcul fiecare variabilă, rezultatul final fiind cel mai bun pentru situația respectivă. Mai pe scurt, majoritatea oamenilor cunosc cel puțin o persoană care stă prea mult în mașină. 

  • O a doua metodă, în contextul ei mai avantajoasă decât prima, ar fi folosirea tricicletelor electrice pentru adulți de la DbSolar, aceștia având o gamă variată de astfel de vehicule. Care sunt avantajele folosirii tricicletelor electrice? În primul rând, comparativ cu scuterele, motocicletele sau alte autovehicule pe două roți, tricicletele oferă stabilitate, lucru direct corelat cu siguranța. Acestea sunt potrivite atât pentru navetă, cât și pentru mersul până la magazin, fiind dotate cu un coș pentru transport.  Sunt ușoare și te poți strecura chiar și în zone mai puțin accesibile.
  • A treia metodă și probabil cea mai populară, este reprezentată de mijloacele de transport în comun. Da, confortul poate fi discutabil. Probabil nimănui nu îi place aglomerația, dar există și aspectele pozitive, cum ar fi lipsa de responsabilitate sau siguranța, fiindcă dincolo de câteva întârzieri ocazionale dar sigure, mașina va veni. În caz de aglomerație, poți coborî și alege alt mijloc de transport, altă rută sau mersul pe jos, spre deosebire de mașina personală de care nu te poți descotorosi așa de ușor în coloană.

În concluzie, alternative sunt. De aici încolo contează numai buna gestionare a acestora în ceea ce privește timpul și confortul pe care ți-l oferă. Ia în calcul toate informațiile menționate și ține cont de nevoile tale înainte să alegi un mijloc de transport sau altul.

Sursa: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here