Cu toții țintim spre o sănătate cât mai bună a trupului dar și a minții, și ne dorim să avem succes în tot ceea ce întreprindem. Însă, odată cu înaintarea în vârstă, precum și cu expunerea constantă la stresul de zi cu zi, trupul începe să se resimtă, se poate instala neglijența, apar kilogramele în plus, iar echilibrul dintre corp și minte devine unul mai greu de atins.

Totuși, „un corp sănătos este cea mai bună locuință pentru suflet, un corp bolnav este închisoarea acestuia spunea Francis Bacon, filosoful englez, încă din secolul 16. Astfel, pentru a putea fi cea mai buna versiunea a noastră este important să avem grijă de sănătate, iar atunci când  lucrurile nu sunt optime, să căutăm activ să o îndreptăm. Desigur, pe lângă nutriție nu trebuie uitat nici un moment faptul că mișcarea este ingredientul vital, nu doar al unei diete ci al vieții, în general.

Iată câteva lucruri care sunt recomandate a fi schimbat a înainte de începerea unui regim de slăbire, pentru a obține rezultate cât mai bune:

1.       Alegerea unui regim și pregătirea schimbărilor se poate face treptat.

Există multe regimuri de slăbire, dar regimul perfect pentru fiecare este acela pe care o persoană simte că îl poate urma. Astfel, pentru persoanele pentru care este mai dificil să refuze o friptură decât o bucată de tort, de exemplu,  le poate fi mai potrivit un regim de slăbire ketogenic. Dar, pentru alte persoane carnea nu este un aliment pe care să-l consume cu plăcere. Acestora un regim de slăbire vegan  li se poate potrivi mult mai bine. Înainte de a alege însă un regim sau altul este necesar ca fiecare să se gândească și să își analizeze preferințele.  Toți experții vorbesc nu despre diete ci despre stiluri de viață.  Așadar când se alege un regim, trebuie ca  persoana să se dedice consumului unor anumite tipuri de alimente, în timp ce renunță la altele.  Nu este recomandată alegerea întâmplătoare a oricărui regim de slăbire, ci din contră o analiză atentă și o alegere conștientă aflată în sinergie cu plăcerile și obișnuințele fiecăruia.  În acest sens, strângerea de rețete și ingrediente, înainte de începerea regimului, ba chiar încercarea câtorva din acestea, ajută la o tranziție ușoară și organică către un nou stil de viață. Între timp se poate începe înlocuirea alimentelor nesănătoase din cămară cu cele sănătoase. Astfel, trecerea va fi mai ușor de realizat iar regimul nu va fi perceput ca o schimbare radicală sau ca o corvoadă.

2.       Consumul celor doi litri de lichide.  Auzim peste tot de acest minim de doi litri de lichide, însă foarte puține persoane țin cont de cantitatea de lichide pe care o consumă. Apa are un rol extrem de important în orice regim, ajutând metabolismul să lucreze optim,  și implicit tot organismul să fie mai  eficient, ajutând digestia și arderile.  De foarte multe ori neglijăm însă consumul de apă și o consumăm numai atunci când este resimțită setea acută. Însă la acel moment  organismul deja se află într-un stadiu în care metabolismul, este încetinit, absența apei declanșând acest proces.  Tinerea la îndemână  a unui pahar transparent,  plin cu apă, este o soluție recomandată,  deoarece astfel se consumă mai multă apă decât de obicei și se evită ajungerea la setea acută.   Mai mult, cei doi litri de lichide menționați peste tot,  sunt calculați pentru o persoana de înălțime medie și greutate normala, pentru persoanele supraponderale, cantitatea necesară crescând semnificativ.

3.       Detoxifierea.  

Înainte de trecerea la regimul efectiv, este ideal să se realizeze o cura de detoxifiere. Aceasta ajută la schimbarea florei intestinale, la pregătirea și activarea corpului pentru dietă crescând astfel eficiența oricărei diete.  Orice cură de detoxifiere, fie ca este realizata prin consumul exclusiv de fructe sau legume , pentru câteva zile, este indicat sa fie susținută cu ceaiuri, suplimente alimentare,  sau diferite complexe de vitamine și alte  produse pentru slăbire și detoxifiere, pentru efect maxim.  Acestea ajuta la arderea grăsimilor, la creșterea vitalității și la curățarea organismului, pregătind astfel terenul pentru schimbarea stilului de viață.  Detoxifierea ajută la creșterea stării generale de bine, așadar crește inclusiv motivarea și puterea  psihică a celei sau celui ce vrea să realizeze o schimbare în bine.

În concluzie, zicala conform căreia succesul iubește pregătirea, se poate aplica și în această situație. Printr-o concentrare a voinței și a energiei , printr-o bună pregătire a trupului, precum și a schimbării stilului de viață, se asigură o maximizarea șanselor ca orice regim să fie încununat de rezultate optime, atingându-se un echilibru sănătății fizice și cea psihice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here