Atunci când cumpăram o locuință sau decidem să schimbăm total aspectul băii noastre, este bine să recurgem la o planificare din timp, pentru a ne bucura cu adevărat de rezultatul final. Spațiul disponibil nu este întotdeauna cum ne-am dori, însă cu siguranță o baie mică sau îngustă poate să arate extraordinar dacă este amenajată corespunzător.

Iată care sunt cele 3 aspecte esențiale de care trebuie să se țină cont atunci când se amenajează o baie mică sau îngustă:

  1. Culorile

Un spațiu mic nu trebuie să fie încărcat, astfel încât este bine ca modelele complexe să fie evitate. Sunt recomandate gresia și faianța într-o singură culoare neutră, preferabil mată. Poți opta pentru nuanțe de nude, bej, maro deschis sau alb murdar. Culoarea pereților este extrem de importantă. O culoare închisă va da impresia de întuneric și va face ca spațiul să pară și mai mic. Cele mai potrivite sunt deci tonurile calde și cele pastelate.

În ceea ce privește mobilierul, acesta nu trebuie să contrasteze foarte mult cu restul încăperii. Pentru a crea un tot unitar, este bine ca mobilierul să păstreze cromatica gresiei și faianței. Din fericire, numărul de tonuri neutre este foarte mare, astfel încât cu puțină imaginație vei obține o încăpere primitoare, elegantă și unitară din punct de vedere vizual.

Pentru a oferi câteva pete de culoare, se pot adăuga plante mici și rezistente la condițiile existente într-o baie.

  1. Obiectele sanitare și spațiile de depozitare

Din nefericire băile lungi și relaxante cu spumă nu prea sunt posibile într-o baie mică sau îngustă, întrucât este puțin probabil ca o cadă să lase destul spațiu și pentru celelalte obiecte sanitare. În schimb, se recomandă dușurile de tip walk-in. Poți alege un perete de sticlă pentru duș, astfel încât să ajuți la crearea iluziei de spațiu mai larg. De asemenea, o chiuvetă suspendată se va dovedi o investiție bună.

Încearcă pe cât posibil să nu înghesui obiectele sanitare unele lângă altele și ai grijă la calitatea lor. Dacă îți dorești ca amenajarea ta să fie una de durată, folosește produse de pe Sensodays.ro, care se vor potrivi cu siguranță într-o baie mică sau îngustă.

Spațiile de depozitare pot fi sub formă de rafturi sau suporturi suspendate pe pereți. O modalitate ingenioasă de a economisi spațiu îl reprezintă dulapurile înzidite.

  1. Corpurile de iluminat

Un aspect foarte important într-o camera mică sau îngustă îl reprezintă lumina. Este excelent dacă ai parte de multă lumină naturală, care va face ca întreaga încăpere să pară mai spațioasă. În caz contrar, apelează la corpuri de iluminat care să o imite cât mai fidel.

Dacă ai o baie fără ferestre lumina artificială este cu atât mai importantă. Cele mai potrivite corpuri de iluminat în băile mici și înguste sunt spoturile, deoarece nu ocupă mult spațiu și nu încarcă vizual.

De asemenea, nu uita de luminile adiacente oglinzii. Pe lângă practicalitate, acestea mai au un atuu: vor da iluzia de lărgime a spațiului.

Amenajarea băii mici sau înguste necesită multă atenție. Având însă câteva idei bine stabilite dinainte, întreg procesul va deveni mai ușor. Având grijă la culori, dimensiuni și lumini se poate ajunge în final la un spațiu practic și care arată bine în același timp.

Sursă foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here