În urma solicitărilor primite din partea reprezentanților mass media, dar și din partea multor argeșeni, Instituția Prefectului Argeș este abilitată să comunice mai multe lămuriri despre cazurile COVID-19 din județ și despre măsurile de combatere a pandemiei de coronavirus.

Astfel, în județul Argeș au fost achiziționate (adică achiziționate de alții, din donații – n. r.) deja două aparate de testare de tip Real Time PCR, aflate în dotarea laboratorului de analize al Spitalului Orășenesc Mioveni, care sunt autorizate începând cu data de 22 aprilie 2020. Aparatele pot fi folosite pentru testare de azi, 23 aprilie 2020. Vor fi folosite de personal specializat în domeniu, respectiv de către doi biologi care au facut cursuri și specializare în biologie moleculară la Spitalul Victor Babeș din București, iar Spitalul Orășenesc Mioveni a solicitat delegarea unui medic specialist în biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. La Spitalul Județean de Urgență Pitești este în curs de desfășurare achiziționarea unui aparat PCR, iar Spitalul Municipal Câmpulung intenționează, la rândul său, achiziționarea unui astfel de aparat. Până în prezent, astfel de teste erau efectuate la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, din București. Numărul celor deja procesate în cadrul institutului este mare, toți argeșenii confirmați pozitiv fiind testați de trei ori fiecare.

În ceea ce privește personalul medical din județ testat, conform datelor DSP Argeș, s-a acționat în două unități sanitare. La Spitalul Județean de Urgență au fost testați: 2 medici (1 pozitiv), 14 asistente medicale (6 pozitive, 6 negative și 2 rezultate în așteptare), 9 infirmiere (4 pozitive, 5 negative), 2 îngrijitoare (1 pozitivă). La Spitalul Municipal Câmpulung au fost testați: 4 medici (1 pozitiv), 19 asistente medicale (9 pozitive), 5 infirmiere (4 pozitive), 2 îngrijitoare (pozitive), 1 spălătoreasă (negativ) și 1 registrator medical (negativ).

DSP Argeș are în desfășurare, prin personalul de specialitate, anchetele epidemiologice legate de toate cazurile de COVID-19 confirmate până în prezent.

Fiecare unitate spitalicească COVID-19 din Argeș are stocuri de medicamente folosite în schema de tratament a infecției cu coronavirus. Acestea au fost comandate de fiecare spital în parte. Necesarul spitatelor poate fi consultat pe platforma www.spitalearges.ro , realizată de Instituția Prefectului Argeș, în colaborare cu mai multe ONG-uri.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL ARGEȘ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here