Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a anunţat că în şcolile de pe raza judeţului au fost depistate 25 de cazuri de infectare cu coronavirus (Covid-19), de la redeschiderea şcolilor, în urmă cu opt zile.

Cele 25 de cazuri au fost înregistrate în 19 unităţi de învăţământ argeşene, majoritatea unităţilor respective având câte un singur caz de astfel de infectări.

Excepţie fac doar două şcoli, ambele din Piteşti: gimnaziile „Traian” şi „Armand Călinescu”, primul cu trei cazuri de infectare, al doilea, doar cu două.

Dintre cele 25 de cazuri semnalate de prefectul de Argeş, 21 sunt elevi de gimnaziu şi de liceu, trei sunt cadre didactice şi o secretară.

„Din păcate, vedem că numărul copiilor infectaţi creşte şi, pe măsură ce acest număr va creşte, clasele acelea vor intra în scenariul online”, a declarat dl Soare pentru un post TV din Piteşti.

Toţi cei 25 prezintă simptome uşoare ale bolii şi niciunul nu a necesitat internare în spital. Se află, toţi, în izolare la domiciliu.

Nu s-a putut stabili, încă, cu precizie, dacă infectările au avut loc în incinta unităţilor şcolare sau în afara acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here