Elevii de la Şcoala „Tudor Vladimirescu” îşi iau azi la revedere de la oaspeţii lor din străinătate

Date:

Share post:

Am informat, zilele trecute, că în cadrul unui program european, denumit Erasmus + „Social Media- Natural Learning Environment”, elevi din Bulgaria, Polonia, Italia şi Turcia se află în aceste zile, la Piteşti, în vizită la colegii lor de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”.

Programul respectiv e finanțat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), cu sprijinul Comisiei Europene, cu un buget de 26.651 euro. 

Acest program vizează două scopuri primordiale: combaterea abandonului şcolar şi utilizarea eficientă, dar şi în condiţii de siguranţă, a reţelelor de socializare.

Sunt avute în vedere, de asemenea, nevoile de învățare ale elevilor, oferindu-li-se acestora șanse numeroase de a-și dezvolta propriile strategii de lucru.

„Astfel, elevii noștri pot acumula noi cunoștințe și abilități, pe care să le cultive și să le folosească în scopuri educative si nu numai”, ne-a transmis directorul şcolii, dna Magdalena Crivac.

„Şcoala ,,Tudor Vladimirescu” a încercat să răspundă cât mai bine cerințelor proiectului, implicandu-i pe oaspeții noștri în activități atractive, care să le stârnească interesul și pasiunea pentru ceea ce înseamnă tradiția și cultura românească.

Azi, fiind ultima zi de activități din cadrul proiectului, vom organiza un târg de toamnă cu produse tradiționale românești, la care i-am invitat si pe partenerii noștri.

Această activitate se va desfășura în incinta Școlii Gimnaziale ,,Tudor Vladimirescu”, structura nr. 2, incepând cu ora 11, imediat după festivitatea de premiere a membrilor participanți la proiect.

Sperăm că această experiență sa fie memorabilă pentru ei și să îi motiveze și pe viitor să se implice în astfel de proiecte”, a mai informat dna Crivac.

Ieri, elevii străini, alături de cei din Piteşti, au vizitat Capitala, unde au putut admira Palatul Parlamentului (Casa Poporului), Muzeul „Grigore Antipa”, dar şi palatul brâncovenesc de la Mogoşoaia, lacul Herăstrău etc.

sursa foto: Facebook/Şcoala Tudor Vladimirescu Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Dacia Mioveni joacă barajul pentru mențimerea în Liga Florilor

În acest weekend, în Sala Sportului Mioveni, se va...

Călineşti: A intrat cu maşina în şanţ

Pompierii argeşeni au fost solicitaţi să intervină în localitatea...

Împreună, de Ziua Copilului

Structurile Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, jandarmi și pompieri), în...

Joi 1 iunie, Scufița Roșie la Grădina de Vară

Joi, 1 Iunie, sărbătorim copilăria în stilul care ne...

Jurnalistul Denis Grigorescu: La FC Argeș să vină în control Curtea de Conturi

Dinamo-FC Arges 6-1… Echipa din Pitesti e o rusine...

Dinamo – FC Argeș, set 6-1

În această seară, FC Argeș a fost dărâmată de...