După doi ani catastrofali din punct de vedere al construcţiei de autostrăzi în România, 2017 şi 2018, toată lumea se aştepta ca anul acesta să fie unul clar mai bun.

Reamintim că, în 2017, au fost efectiv construiţi doar vreo 40 km de autostradă, iar în 2018, nici 60.

Pentru 2019, fostul director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, declara, acum circa 11 luni, că vor fi daţi în exploatare 118 km de autostradă.

A fost taxat imediat pentru „pesimism” de către preşedintele Senatului de la vremea respectivă, liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, care spunea că se vor construi 180 km de autostrăzi anul acesta.

Ulterior, nevolnicul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a insistat că se vor inaugura „cel puţin 100 km” de autostradă în acest an.

Mai e o lună şi un pic din 2019, e limpede că anul acesta nu mai e nicio şansă să se mai inaugureze vreun tronson, aşa că tragem linie…şi găsim că din cei 180 km promişi au fost daţi în folosinţă numai 22 km.

E vorba de un petic de autostradă între localităţile hunedorene Şoimuş (lângă Deva) şi Ilia.

Alţi 21 de km, dintre satele Ilia şi Coşeviţa (ultimul tronson nefinalizat dintre Sibiu şi vama Nădlac) a fost finalizat în proporţie de 98%, dar CNAIR a refuzat să recepţioneze lucrarea, pe motiv că spaniolii care au făcut-o au lucrat de mântuială.

Cât despre autostrada Piteşti-Sibiu, cea despre care fostul lider PSD Liviu Dragnea, deputatul Mircea Drăghici şi alţi povestitori de la PSD, spuneau în cor că „e prioritatea noastră zero”, lucrările încă nu au început nicăieri.

Doar undeva la ieşirea din Sibiu spre Şelimbăr, constructorul austriac Porr Construct Gmbh, a bătut nişte ţăruşi pe câmp.

sursa foto: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here