Deși școala a început de doar câteva zile, situația epidemiologică nu arată tocmai bine, nici la nivel național, nici la nivelul județului Argeș. Au fost făcute multe promisiuni, mai ales de către ministrul Educației, care a susținut că școlile sunt prioritare și se vor luat toate măsurile de precauție necesare pentru a nu se ajunge la închiderea lor.

Se pare însă să prioritatea invocată de autorități nu se concretizează în fapte. În acest moment, doar în județul Argeș 19 elevi sunt confirmați pozitiv cu Covid-19. Aceștia își desfășoară activitatea în online, timp de 14 zile, cu posibilitatea revenirii în ziua a 8-a, după testare.

De asemenea, 9 profesori sunt infectați cu coronavirus și țin lecțiile din fața calculatorului. Multe persoane infectate și care au activități didactice au refuzat vaccinarea. Chiar și în acest moment sunt foarte mulți profesori reticenți și elevi care nu primesc acceptul părinților pentru imunizare.

O problemă este reprezentată și de infectarea cu Covid-19 a personalului didactic auxiliar și nedidactic, din această categorie două persoane fiind deja infectate la nivelul județului.

Având în vedere numărul destul de mare de elevi infectați cu coronavirus, 13 clase și-au suspendat activitatea fizică.

Este vorba despre clasele de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” Pitești – X I; XI J, Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești – X c, Grădinița cu program prelungit Castelul Magic” Pitești (grupa mijlocie „Piticii Veseli” și grupa mică „Piticii Isteți”), Liceul Tehnologic „Ferdinand 1” Curtea de Argeș- XI D, Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” Pitești – VIII a, Școala Gimnazială „Matei Basarab” Pitești — a II-a, Școala Gimnazială „Marin Preda” Pitești – CP A, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești- VI C, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Pitești- VIII C, Școala „Sf. Iacob” Câmpulung – gr. mixtă, VI, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Astfel, în județul Argeș numărul total de copii din clasele suspendate se ridică până la 330, în doar o săptămână. De notat că la începutul lunii octombrie va începe și noul an universitar, fapt ce va agrava situația epidemiologică de la nivelul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here