„Asistența medicală de urgență, în faza prespitalicească, reprezintă o componentă foarte importantă la nivelul sistemului sanitar. În spatele unui apel la 112, se află un om care cere ajutorul, iar primul contact al acestuia este cu echipajele din cadrul serviciilor de urgență. În cele mai multe situații, timpul de intervenție poate face diferența dintre viață și moarte. Din acest motiv, serviciile de ambulanță, care funcționează în regim de lucru continuu, trebuie să aibă la dispoziție toate resursele și toate condițiile, astfel încât să răspundă cu promptitudine și profesionalism tuturor solicitărilor.

În ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea Serviciului Județean de Ambulanță Argeș s-au făcut pași importanți. Recent, parcul auto a fost dotat cu 18 ambulanțe noi. Șase ambulanțe sunt de tip 4×4, trei dintre acestea fiind distribuite la subunitățile aflate pe teritoriului județului, pentru a fi folosite mai ales în zonele greu accesibile, respectiv la stațiile de la Rucăr, Domnești și Curtea de Argeș. Cele 18 ambulanțe noi, cu dotări moderne, alături de celelalte deja existente în parcul auto, vor răspunde celor peste 100.000 de solicitări pe an la nivelul județului Argeș. Noile autoturisme de intervenție erau necesare, în condițiile în care, într-o singură tură, pe parcursul a 12 ore, sunt aproximativ 200 de solicitări.

La Serviciul Județean de Ambulanță Argeș s-au făcut investiții importante și în infrastructură. Cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, s-au executat lucrări de asfaltare a parcării, amenajare a curții și a garajelor.

„Am apelat la Consiliul Județean și am primit, spre marea noastră bucurie, o gură mare de oxigen. Betonul din curte era foarte deteriorat și era nevoie urgentă de reabilitare. De asemenea, garajele trebuiau înălțate și extinse pentru a fi adaptate noilor ambulanțe. În acest moment, garajele sunt incripționate pentru fiecare mașină în parte și sunt dotate cu cablu de alimentare, astfel încât să fie menținută aparatura din dotare atunci când sunt în staționare.” – Marian Hiru, manager general Serviciul Județean de Ambulanță Argeș.

„Felicit conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Argeș pentru implicare și, pe această cale, transmit un mesaj argeșenilor. Așa cum am promis, sănătatea reprezintă prioritatea noastră și facem ceea ce trebuie pentru toți cetățenii județului nostru, dar și pentru cei care tranzitează Argeșul, în așa fel încât administrațiile medicale din unitățile sanitare din județul Argeș să își facă temele și să răspundă la solicitările pe care cetățenii le au.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Pentru sprijinul acordat Serviciului Județean de Ambulanță și pentru implicarea în dezvoltarea sistemului de sănătate din Argeș, directorul Marian Hiru i-a oferit, în mod simbolic, președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, o ambulanță în miniatură.

Reînnoirea parcului auto al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș continuă. Potrivit conducerii instituției, până la sfârșitul anului sunt așteptate alte patru noi ambulanțe. În total, actualmente, la nivelul județului sunt funcționale 76 de autoturisme de intervenție ale Serviciului Județean de Ambulanță Argeș”, a anunţat azi Consiliul Judetean Arges.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here