Ieri după amiază, „primele 150 de teste rapide sosite la sediul fundației Gaudium (a omului de afaceri Virgil Dumitru, proprietarul grupului de firme Comesad – n.r.) au și fost livrate către reprezentanții Consiliului Județean Argeș care urmează să le predea, azi, în vedere testării de urgență a personalului medical din cadrul Spitalului Județean care este în prima linie de contact cu pacienții bolnavi sau suspecți de coronavirus”, a informat fundaţia numită.

„Argeșul nu are încă niciun aparat… destinat testelor clasice, iar capacitatea Institutului Matei Balș de a opera testele venite de pe întreg teritoriul României este demult depășită.

De asemenea, foarte multe cadre medicale nu sunt testate pe sistemul clasic până nu se încadrează în anumite definiții de caz, ceea ce – de cele mai multe ori – înseamnă prea târziu”, a mai informat fundaţia.

O altă donaţie de materiale sanitare a mai fost făcută, de aceeaşi entitate, şi Spitalului Municipal din Câmpulung.

Cei care vor şi pot să sprijine demrsurile fundaţiei respective o pot face donând ân contul: RO16BRDE030SV01754270300, deschis la BRD-GSG Pitești.

sursa info şi foto: impreunapentruarges

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here