Comisia Europeană (un fel de guvern al Uniunii Europene) oferă câte 15.000 de euro pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, bani nerambursabili, pentru introducerea de internet gratuit în spaţii publice.

Programul, care se numeşte WIFI4EU, prevede alocarea a 1.780 de vouchere în toate localitățile europene, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. 

Cererea de propuneri va fi deschisă până la data de 20 septembrie 2019, ora 18, ora României.

Debutul înscrierilor are loc poimâine, 19 septembrie, la ora 14, ora noastră.

Tot ce trebuie să facă primăriile interesate este să se înscrie în acest program, prin înregistrarea pe portalul
https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home

Comisarul european pentru economia digitală și societatea digitală, Mariya Gabriel, a declarat : ,”Îmi face o mare plăcere să anunț deschiderea celei de-a treia runde de înscrieri în cadrul inițiativei WiFi4EU. Cu aproape 6.000 de acorduri de granturi deja semnate, e îmbucurător să vezi beneficiile imediate pe care le are inițiativa asupra cetățenilor noștri.”

„Prima serie WiFi4EU, care a avut loc în noiembrie 2018, a avut succes enorm, cu peste 13.000 de municipalități înregistrate și 2.800 de bonuri acordate.

În cadrul celei de-a doua runde din aprilie 2019 au fost depuse peste 10.000 de candidaturi pentru 3.400 de vouchere. 98 % dintre aceste vouchere au fost date în primele 60 de secunde de la lansarea apelului”, a informat reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Primarii din Argeş interesaţi în a introduce gratis internet în spaţiile publice pot obţine detalii de la biroul de presă al reprezentanţei Comisiei Europene în România, la telefonul: 021 203 54 41 

sursa foto: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here