Abia ce împlinise 60 de ani, în 2007. Cea de-a 61-a aniversare n-a mai apucat s-o serbeze aici, pe acest pământ, în mijlocul celor pe care i-a încântat cu geniul său.

A plecat, lăsând acestui oraş un renume, o emblemă. Un motiv de veşnică mândrie.

Să fi fost contemporan cu Dobrin, să-l fi văzut măcar o dată jucând sau să-l fi văzut cel puţin o dată în carne şi oase, pe strada Mare, e ca şi cum l-ai fi văzut pe viu pe Eminescu.

Pentru că, dacă acceptăm că are şi fotbalul poezia lui, atunci Eminescul gazonului nu putea purta alt nume decât cel al lui Dobrin.

Fotbalul românesc a mai dat destui jucători cu sclipiri de geniu: Hagi, Balaci, poate chiar Mutu. Ei se pot, însă, cel mult compara cu Dobrin.

De întrecut, probabil, nu-l va mai întrece nimeni, niciodată.

La 12 ani de la trecerea sa în neființă, FC Argeş invită toți suporterii alb-violeți și nu numai, pentru a-l omagia împreună așa cum se cuvine pe Dobrin.

„Sâmbătă, 26 octombrie 2019, ora 18, vom pleca cu toții de la statuia lui Gicu situată la intrarea în stadion, către mormântul acestuia unde vom depune coroane și flori. Te vom iubi mereu, Prințule din Trivale!”, se arată pe un cont de socializare al suporterilor.

sursa foto: Facebook/FC Argeş/Dorina Tănase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here