11 pompieri argeşeni au plecat în Grecia. Nu în concediu, ci să-şi ajute colegii greci la stins incendii

Date:

Share post:

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a decis să trimită azi în Grecia un modul de sprijin, pentru a-i ajuta pe pompierii de acolo, care se luptă cu nişte incendii de o întindere şi amploare nemaiîntâlnite.

„Modulul include 112 pompieri, 23 de autospeciale, din care şase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, patru containere multirisc cu echipamente, un generator de mare capacitate, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenţie şi două microbuze şi patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă”, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne, dr Raed Arafat.

Între cei 112 pompieri români plecaţi deja, în aceast dimineaţă, să-şi ajute colegii greci, se numără şi 10 subofiţeri pompieri de la ISU Argeş, sub comanda unui ofiţer. Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Argeş, cei 11 au plecat cu o autospecială de stins incendiile şi un microbuz, înspre Peloponez, unde vor ajuta, iniţial, la stingerea unui incendiu masiv de vegetaţie care a cuprins pădurea Skiritida.

Incendiile de vegetaţie se manifestă violent şi în zona de nord a Greciei (Attica), şi în Peloponez, dar şi în multe dintre insulele aparţinând Greciei (Mykonos, Santorini, Evia, Rodos, Creta şi poate încă altele câteva mai mici). În total, 99 de noi incendii au izbucnit numai în cursul zilei de ieri, ajungându-se astfel la un bilanț de 145 de incendii de vegetaţie pe teritoriul elen. Iar cifra creşte de la zi la zi.

sursa foto: ISU Argeş

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...