„100% româneşte”, concert cameral la Filarmonica Piteşti, în această seară

Date:

Share post:

Filarmonica Piteşti organizează azi, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional, concertul cameral „Românește 100%”, susținut de chitaristul Costin Soare și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

În program, lucrări de Anton Pann, Carol Miculi, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Béla Bartók, Sabin Drăgoi, Tiberiu Brediceanu, Şerban Marcu, Ioan Dobrinescu.

Concertul cameral este inclus într-un turneu național, finanțat de Ministerul Culturii și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la care Filarmonica Pitești este partener cultural. 

Costin Soare

 Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică) fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”.

Ion Bogdan Ştefănescu (foto sus) a debutat la 14 ani ca solist pe scena Ateneului Român. De atunci și până în prezent a susţinut numeroase recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate. Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de gen.

A realizat, de-a lungul anilor, un număr impresionant de înregistrări la Societatea Română de Radio şi la Televiziunea Română, dar şi la societăţi de radio din străinătate. Ion Bogdan Ştefănescu interpretează la un flaut marca Muramatsu.

Cei doi artiști au mai fost prezenți la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute, atât în recitaluri, cât și cu orchestra simfonică.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular